Пријепољски средњошколци се враћају у учионице

Пријепољски средњошколци се враћају у учионице

Oд понедељка, 20. септембра на комбиновани модел наставе прелазе ђаци седмог и осмог разреда у још девет локалних самоуправа, одлука је Тима за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа. Пријепољски седмаци и осмаци наставу по овом моделу похађају од 13. септембра. Средњошколци у Пријепољу враћају се у учионице, али подељени у групе и наставу ће један дан пратити онлајн, други дан у учионицама.

Тим за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа одлучио је да се од понедељка, 20. септембра други модел организације образовно-васпитног рада, односно комбинована настава, примењује у одељењима седмог и осмог разреда основних школа у Kрагујевцу, Ариљу, Богатићу, Ваљеву, Лајковцу, Ивањици, Kњажевцу, Kоцељеви и Тополи. Други модел наставе подразумева да се образовно-васпитни процес организује комбиновањем непосредне наставе и наставе на даљину, а одељења су подељена у групе. Kако је саопштено из Министарства просвете, комбинована настава биће примењивана од понедељка и у средњим школама у укупно 45 градова и општина међу којима је и Пријепоље. Три пријепољске школе су од 13. септембра радиле по моделу наставе на даљину, што значи да ће се након ове одлуке ђаци вратити у клупе, али по групама и у школу ће ићи сваки други дан. Ермедин Дуран, директор Економско -трговинске школе каже да ће школа морати да се прилагоди комбинованом начину рада, али да неће бити једноставно, због специфичности саме наставе и постојеће поделе унутар наставних предмета, као и због превоза ђака. Према његовим речима, веома мали број деце је заражен, док је нешто већи број у изолацији. Различити модели наставе предлажу се на основу целокупне епидемиолошке ситуације у свакој локалној самоуправи појединачно.

У свим осталим основним и средњим школама у Србији настава се одвија у учионицама, по уобичајеном моделу. Тим препоручује употребу заштитних маски за све ученике и све време током боравка у школи, као и за све запослене, без обзира да ли су вакцинисани или прележали Ковид-19.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци