Друштво

Привредницима у Пријепољу представљени програми НСЗ за подстицање запошљавања

Након представљања у Новој Вароши, Сјеници и Прибоју, у пријепољској филијали Националне службе за запошљавање са програмима за реализацију активних мера запошљавања упознали су се послодавци из Пријепоља. Расписано је укупно 13 програма за послодавце и незапослене, а за ту намену издвојено је 147 милиона динара.

Представљању програма који расписани у оквиру активних мера запошљавања присуствовало је четрдесетак заинтересованих привредника и привредница из Пријепоља, као и представника јавних институција и предузећа.

Ана Пејовић, директорка Филијале НСЗ у Пријепољу каже да су издвојена средства довољна да се радно ангажује око 770 особа у четири општине, а искуство од претходних година говори да интересовање послодаваца превазилази планирани буџет.

За већину програма планиране субвенције су веће него прошле године, што додатно мотивише послодавце да радно ангажују незапослене по неком од јавних позива.

Директорка Ана Пејовић је позвала представнике фирми да на време конкуришу, јер је трајање јавних позива ограничено. Истакла је да је рок за пријаву за јавне радове до краја марта, за самозапошљавање до 28. априла, док је већина других позива отворена до утрошка средстава.

Више у видео прилогу.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *