Промовисан јубиларни 30. број ревије „Савиндан“

Промовисан јубиларни 30. број ревије „Савиндан“

Јубиларни 30. број ревије „Савиндан“ промовисан је у Дому културе. Истакнуто је како је промоција годишњака Милешевског културног клуба „Свети Сава“ прилика за подсећање на значај и улогу Светог Саве, који је и данас, као и пре осам векова, путоказ и духовна светлост, инспирација за највећа дела и охрабрење у тешким временима.

Промоција „Савиндана“ већ годинама представља један од најзначајнијих културних догађаја у Пријепољу, који окупе бројне научне раднике и људе вичне перу, одане очувању традиције и историје, пре свега ових крајева. Одржана је пред пуном малом салом Дома културе, у присуству свештенства Епархије милешевске, бројних поштовалаца, пријатеља и сарадника ревије и Милешевског културног клуба „Свети Сава“.

Председник Клуба Зоран Малешић захвалио се ауторима и сарадницима који су најзаслужнији  што је „Савиндан“ прославио значајан јубијеј – три деценије излажења. Поздравио је присутне који су дошли из Подгорице, Берана, Пљеваља, Београда, Чачка, Ужица, Краљева, Новог Пазара, Сјенице, Прибоја и Нове Вароши.

Јубиларни број „Савиндана“ представио је дугогодишњи сарадник ревије, новинар и публициста Милан Цмиљановић, који је на језгровит и сликовит начин представио историјат настанка „Савиндана“ и нови број.

Милешевски културни клуб већ 20  година награђује  знање,  упорност и рад ученика и ученица средњих школа. До сада је награђено 29 најбољих а ове године за Лену Чичић из Пријепољске гимназиј, Дениса Таловића из Техниче школе и Мајру Мекић из Економско-трговинске школе, новчане поклоне обезбедио је Родољуб Вукојевић, власник фирме „Бетон“ из Пријепоља. Награде је уручио члан УО Клуба Љубомир Шуљагић.

Уредница „Савиндан“ Милева Малешић уручила је комплете ревије Завичајном одељењу Библиотеке „Вук Караџић“ у Пријепољу, Библиотеци Епархије милешевске и пријепољском Музеју. Штампање јубиларног броја помогли су Задужбина „Родољуб Нићифоровић“ из Београда, Саво Оцокољић из Нове Вароши, Родољуб Вукојевић из Пријепоља, Данко Словић и Мирослав  Рајовић из Чачка, Милутин Жижић из Новог Пазара, браћа Ненад и Предраг Тошић из Пријепоља и општина Пријепоље.

Подели на мрежама

Повезани чланци