Прослава школске славе у ОШ „Владимир Перић Валтер“

Прослава школске славе у ОШ „Владимир Перић Валтер“

Школска слава Свети Сава и ове године је у образовним установама обележена уз колач, свећу и вино, као и пригодним културно – уметничким програмима. У ОШ „Владимир Перић Валтер“ након ломљења колача, приредба је одржана у Дому културе.

Као и претходних година, обележавање Дана Светог Саве у најбројнијој пријепољској школи, коју тренутно похађа 910 ђака, почело је ломљењем славског колача, у присуству ђака, запослених и бивших радника.

Они који треба да уче и подучавају најмлађе, нека ту благодат и своју обавезу срчано преносе на младе генерације које стасавају. Ови најмлађи нека буду посвећени књизи, учењу… – поручио је отац Бранислав.

Колико су речи и дела првог српског архиепскопа и просветитеља, Светог Саве, блиске данашњим генерацијама ђака?  

Изненадила сам се, али деца знају много о Светом Сави. Сваке године имамо и ликовне и литерарне конкурсе, тематске дане поводом Дана Светог Саве. Раде се панои, ако кренете кроз школу видећете да је доста тога урађено. Децу треба упућивати да сви следимо пут Светог Саве, да живимо у миру и љубави, да помажемо свима када су у невољи, да пружимо подршку и утеху у свим тренуцима када је то потребно – истакла је овом приликом учитељица Даница Ратковић.

Директор ОШ „Владимир Перић Валтер“ Милинко Мићовић честитао је славу свим ђацима и радницима његове, али и свих других школа у Србији.

Ми практујемо онако како треба да се ради, да се ломи колач и то радимо дужи низ година, након чега имамо културно-уметнички програм у Дому културе.

Овај дан је прилика да се ђаци подсете на оно што знају о Светом Сави.

Окупили смо се поводом школске славе, за дан Светог Саве, о њему смо много учили у школи. Да је отишао у Грчку, после тога се замонашио и градио је многе школе, цркве, болнице – рекла је ученица четвртог разреда Ива Дивац.

Културно – уметнички део савинданске прославе ове школе, који је одржан у великој сали Дома културе, почео је химном Светом Сави. Ђаци најмлађих разреда су рецитацијама показали своје знање о  утемељивачу школства.

Ученице и ученици свих осам разреда су са својим учитељицама и наставницама припремили богат и разноврстан програм, посвећен животу и делу Светог Саве, који је рођен као Растко Немањић, најмлађи син великог жупана Стефана Немање. Кроз поучне и занимљиве приче, повезали су Савине поуке и поруке, са актуелним тренутком па су третирали и неке од проблема и изазова са којима се модерно друштво суочава.

У културно-уметничком програму су учествовали хор школе, као и чланови бројних секција, а у публици су осим ђака и просветних радника и радница били и родитељи ученика, као и чланови Школског одбора. 

Више у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци