Противници изградње у Вакуфу не одустају од блокаде градилишта

Противници изградње у Вакуфу не одустају од блокаде градилишта

Од својих захтева не одустају ни они који се противе изградњи објекта у Вакуфу. Кажу да ће наставити са блокадама улица а надају се да ће им жељено разрешење проблема доћи из Ужица.

Власници кућа у околини градилишта на раскрсници улица Шућра Џидића и Милуна Дрчелића, који се већ месецима противе изградњи новог стамбеног објекта, остају при ставу да су габарити објекта превелики и да су надлежне општинске службе урадиле лош посао.

Гордана Сека Мезилџић каже да нису испоштовани локацијски услови да би се добила грађевинска дозвола. С обзиром да су добили негативне одговоре од тужилаштва и локалне самоуправе обратили су се републичкој инспекцији, и надају се да је покренут поступак. Осим што је одбачена кривична пријава, и Општинска управа је донела закључак по којем суседи не могу бити странке у поступку јер су пропустили законски рок за подношење оваквог захтева.

Мезилџић је свој протест исказала и ступањем у штрајк глађу почетком јула, који је прекинула након обећања да ће се у решавање укључити републички органи. То је резултирало посетом Пријепољу начелника Златиборског округа Бобана Перишића, који је Вакуф обишао у пратњи општинског руководства. Тада им је речено да ће се до решења доћи за 48 сати, кажу, а на захтев начелника сви су му предали документацију које поседују.

Мештани кажу да велике наде полажу у ову посету и обећања која су тад добили. Међутим, осим уверавање да ће бити испоштоване све процедуре, нису успели да добију повратне информације докле се стигло, ни у локалној самоуправи ни у Златиборском управном округу. Покушали смо у току дана да ступимо у контакт са начелником Бобаном Перишићем али то нисмо успели.

Опширније у видео прилогу:

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци