ПУ Пријепоље – Представљени услови за пријем 37 полазника основне полицијске обуке

ПУ Пријепоље – Представљени услови за пријем 37 полазника основне полицијске обуке

Министарство унутрашњих послова недавно је расписало конкурс за упис 1.400 полазника у Центар за основну полицијску обуку за стручно оспособљавање у обављању послова униформисаног полицијског службеника. Тим поводом у просторијама Полицијске управе Пријепоље, која је овим конкурсом исказала потребу за 37 полицајаца, организована је конференција за медије на којој су представљени услови и детаљи конкурса.

Конкурсом, који је Министарство унутрашњих послова  расписало за подручје полицијске управе Београд и 26 подручних полицијских управа, предвиђена су радна места полицајац, гранични полицајац, саобраћајац и полицајац за рад у заједници.

Што се тиче Полицијске управе Пријепоље расписан је конкурс за пријем 35 полазника који ће обављати послове граничног полицајца и два полазника који ће обављати послове полицајца у локалној заједници. Приликом пријаве на конкурс кандидати имају могућност изјашњења за које радно место ће се оспособљавати – каже начелник Одељења полиције ПУ Пријепоље потпуковник полиције Александар Шарац.

Поред обавезног уверења о држављанству и пребивалишту на територији Србије и организационе јединице за коју се расписује конкурс, услов је да кандидати не могу имати мање од 18, а више од 24 године живота, максимално 27 ако су свршени студенти Криминалистичко – полицијског универзитета и поседовање важеће националне возачке дозволе Б категорије. Заинтересовани кандидати, такође, морају да прођу здравствене, психолошке и физичке провере. Након тога следи селекција. 

Најпре конкурсна комисија утврђује да ли су испуњени формални услови да неко учествује на конкурсу, односно да ли су прибављена сва потребна документа. Након тога ради се провера психолошке, физичке и здравствене способности. Када све то прођу , онда ми проверавамо да ли испуњавају безбедносне услове да буду примљени на радна места за која је конкурс расписан. Здравствена, психолошка и физичка провера се врше у Каменици и Београду. У Каменици се обавља психолошка и физичка, а у Београду здравствена провера. Сви ти нивои провера су елиминациони , односно ако не прођу један ниво, онда је то крај за њих – појашњава услове конкурса потпуковник Шарац.

На основу искуства из претходних година потпуковник Шарац очекује велико интересовање младих са подручја три општине које покрива Полицијска управа Пријепоље.

У разговору са запосленим у Центру за основну полицијску обуку кандидати са подручја ПУ Пријепоље увек су били међу бољим кандидатима и увек су се похвално изјашњавали о њима. Посао полицајца у овим нашим крајевима је изузетно цењен, тако да ми и овај пут очекујемо довољан број кандидата, јер што их буде више имаћемо бољу могућност селекције у одабиру правих кадрова за овако важан посао – сматра Александар Шарац.

Конкурс је отворен до 8. априла, а осим на сајту Министарства унутрашњих послова и Центра за основну полицијску обуку, сви детљи конкурса могу  се добити у подручној полицијској управи, односно полицијској станици у којој заинтересовани кандидти имају пребивалиште.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци