Пуштени у рад нови котлови у ОШ “Свети Сава”

Пуштени у рад нови котлови у ОШ “Свети Сава”

Набавком нових котлова Основна школа „Свети Сава“ је решила питање централног грејања у наредним годинама. Инвестиција је вредна око 1.836.000 динара. Школа је милион динара издвојила из својих расположивих средстава а остатак је обезбедила локална самоуправа, чији представници су присуствовали пуштању у рад обновљене котларнице.

Дан уочи званичног почетка грејне сезоне, нове котлове у рад пустили су председник општине Пријепоље Владимир Бабић и директор Основне школе „Свети Сава“ Бесим Бегановић. Од планираног ремонта дотрајалих котлова, преко намере да се купи један нови, а од старих састави други, дошло се до набавке два нова котла који ће дужи низ година обезбедити школи у Бостанима стабилно снабдевање топлотном енергијом.

Председник општине Пријепоље Владимир Бабић каже да ће и у будућности локална самоуправа изаћи у сусрет јавним установама које имају спремне пројекте, а да се мора конкурисати за средства и код других донатора. Ово потврђује и Бегановић који каже да се на набавци нових котлова неће стати. Намера је да се у будућности замени столарија и кров.

Бегановић је истакао да је проблем решен пре свега захваљујући брзој реакцији и разумевању локалне самоуправе. Да би се убацили нови котлови морао се срушити део зида али је све враћено у пређашње стање.

Погледајте видео прилог:

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *