Пут за Милешеву – Обећање спало на два потпорна зида

Пут за Милешеву – Обећање спало на два потпорна зида

У току је изградња потпорних зидова на деоници пута од Беговог моста ка манастиру Милешева. Овај пројекат, вредан 60 милиона динара, финансира Јавно предузеће „Путеви Србије“, а он је тек припрема за најављену реконструцкију путног правца од Шеховића поља до манастира у дужини од девет километара. Јасно је да најављено обећање председника Србије Александра Вучића, да ће реконструкција бити завршена до Видовдана ове године, неће бити испуњено.  

Прошле јесени почела је санација деонице од Беговог моста ка манастиру Милешева, у дужини од једног километра. На овом потезу је предвиђена изградња два потпорна зида у дужини од 340 метара и радови би требало да буду завршени за месец дана, сазнали смо од Сабахудина Козице из пријепољских „Путева“ који су извођачи радова. Од укупне вредности инвестиције од 60 милиона динара, до сада су  изведени радови вредни око 50 милиона динара које је обезбедило Јавно предузеће „Путеви Србије“. Посету председника Србије Александра Вучића општини Прибој почетком године, Епископ Милешевски Атанасије је искористио да помене пут ка Милешеви и уређење реке Милешевке поводом обележавања 800-ог јубилеја.

Извесно је да до Видовдана, 28.јуна поменути пројекат неће бити ни започет, што нам је потврђено у „Путевима Србије“ јер  још увек није завршена  израда пројектно-техничке документација, ради добијања грађевинске дозволе. Пројектом је предвиђена реконструкција основне трасе саобраћајнице и изградња пешачке и бициклистичке стазе, изградња расвете на комплетној траси од Пријепоља до манастира Милешева, изградња свих подземних линијских инфраструктурних објеката (електро-инсталација, оптичких и телефонских каблова, канализације  и др.) Предрачунска вредност целог пројекта још није утврђена јер су пројекти у  изради.

Ову информацију нам је потврдио и  Сабахудин Козица који каже да радови који се тренутно изводе имају за циљ проширење саобраћајнице како би се створио простор за стазе које се планирају пројектом који је у изради.

Подели на мрежама

Повезани чланци