Рукометаши Победника пласманом у Супер Б лигу остварили историјски успех пријепољског рукомета

Рукометаши Победника пласманом у Супер Б лигу остварили историјски успех пријепољског рукомета

Рукоматаши Победника ове сезоне такмичење у лиги завршили су са 17 победа, једном нерешеном утакмицом и само два пораза.

Морам признати да је остварен један историјски резултат пријепољског рукомета, с обзиром да смо један од најмлађих клубова у Србији. Ми смо за две године постојања прескочили два ранга и достигли ранг Супер Б лиге, само један ранг испод највишег – каже тренер РК Победник Радиша Јосиповић.

Капитен РК Победник Александар Бабић каже да није било нимало лако постићи овакав успех поред свих дешавања на терену али и ван терена, али да су уз Божију помоћ успели да то изнесу на победнички начин.

Сматрају да је њихов успех утолико већи јер нису имали довољно средстава, а иза себе су оставили много јаче клубове.

Клуб који је прву годину функционисао без средстава због законских норми, клуб који није био подржан од одређених спортских органа Пријепоља имао је доста проблема око термина за тренирање, па су се сналазили на свакојаке начине – истиче Радиша Јосиповић

Јача лига захтева много веће издатке и јачи играчки кадар.

Била би нам жеља да задржимо овај играчки кадар уз још 2-3 појачања, јер је ипак ово озбиљнија лига, где су доста квалитетнији противници, али то све зависи од финансијске ситуације – каже капитен Бабић.

И Јосиповић и Бабић истичу да је општина до сада помогла једним делом, а сада када су се пласирали у виши ранг то неће бити довољно.

Радиша Јосиповић се нада да ће овај резултат одјекнути у граду, јер постићи овакав успех и доћи на овакве висине сада захтева већу организацију у клубу, али и много већу подршку града, коју до сад нису имали.

Ми смо граду донели све то. Сада се надамо да ће нам град вратити и омогућити да се у Пријепољу гледа најбољи рукомет у држави – додаје тренер Победника.

Рукометни клуб „Победник“ је формиран је 2016. године на иницијативу пријепољских рукометаша, свих старосних доби, међу којима је било и оних који су већ престали да се активно баве рукометом .По оценама тренера и капитена противничких екипа ,Александар Бабић проглашен је најбољим играчем и стрелцем лиге, што је још једна потврда успеха ове генерације пријепољских рукометаша.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *