Сајам женског стваралаштва отворен у Дому културе

Сајам женског стваралаштва отворен у Дому културе

Рад и креативно стваралаштво жена често не заузимају место које заслужују па је Сајам женског стваралаштва прилика да се женске идеје и уникатни радови  прикажу и учине видљивим.

„Шести пут се у нашем граду организује Сајам женског стваралаштва.  Дан жена, 8. март, је повод и прилика да креативне и вредне жене наше општине, као и наши суграђани, презентују своје стваралаштво и пруже нам прилику да уникатним производима обрадујемо драге особе и све нас. Иницијатива за одржавање Сајма женског стваралаштва потекла је од чланица Форума жена Пријепоља, а подршку је пружио Дом културе. Као и свих ових година отворио је широм врата овог лепог здања и прихватио  иницијативу о организацији Сајма женског стваралаштва“ – рекла је отварајући Сајам чланица УО Форума жена Пријепоља Мирела Вељовић и додала да све што стварају машта, креативност и вредне руке наших суграђанки, једна је од најлепших разгледница наше општине и града“.

Логистичку подршку одржавању Сајма даје Дом културе, а једна од запослених у овој установи је и учесница манифестације.

„Ми који се бавимо тиме знамо колико нам је значајно да наши радови буду видљиви. Ово је прилика за то и веома ми је драго да неко подржава женско стваралаштво, што је један корак ка предузетништву“ – истакла је представница Дома културе Пријепоље Адмира Мостарац.

Сајам је и ове године окупио жене које су вишегодишње учеснице ове манифестације, али и оне које су своје ручне радове први пут представиле у Пријепољу. Александра Обрадовић из Прибоја, која се бави израдом накита, први пут учествује на Сајму.

„Задовољна сам организацијом, једва чекам наредне дане. Надам се да ће Пријепољци доћи да погледају шта имамо, а и Прибојци јер нисмо тако далеко, зар не?“ – уз осмех каже учесница из Прибоја.

Милојка Томашевић је на Сајму учествовала пет пута до сада, а каже да воли дружење и окупљање жена уочи празника, 8. марта. Њено мишљење дели и Бинаса Шантић која на Сајму учествује трећи пут и каже да не долази због зараде већ пре свега да ужива у осмомартовском дружењу.

Први пут на Сајму учествује и Ученичка задруга Техничке школе, која се представила радовима који су настали током године на часовима практичне наставе.

„Како је 8. март празник посвећен женама, као представника смо узели СТР „Астру“ и покушали да прикажемо сарадњу Кластера текстила и Техничке школе. Ове године планирамо да упишемо ученике по дуалном образовању па је ово добар увод да покажемо добар вид сарадње“ – каже професорка у Техничкој школи Снежана Лазаревић.

Ако се још  нисте одлучили који поклон да купите за Осми март, посетите Сајам који траје до 9. марта у Дому културе и избором уникатних предмета обрадујте драге особе.

 

Подели на мрежама

Повезани чланци