Шарамповски мост и даље на чекању

Шарамповски мост и даље на чекању

Пре годину дана, свечано и на високом нивоу, отворен је за саобраћај мост на Лиму, у насељу Шарампов. Реконструкција је започета 1. фебруара 2018. године. Првобитно је требало да траје пет месеци. Да би се грађевински радови завршили, неопходно је да се приведу крају сви радови на главном  водоводу. И рок за ове радове је пролонгиран након пуштања моста у саобраћај за још шест месеци и ево прошла је и година, а са радовима се стоји.

Једна од најзначајнијих активности које су обележиле прославу Дана општине Пријепоље, 7. јула прошле године, била је отварање моста на реци Лим у Шарампову. Иако је неко могао помислити, врло оправдано, да је то крај санације и завршетак свих радова, годину дана касније чињенице га демантују. После скоро четири и по године од почетка реконструкције, радови још трају. Монтажа главног водовода, која је почела у априлу ове године, још није завршена тј цевовод је постављен, али нису завршене све припреме за испитивање и стављање у пробни рад. Како сазнајемо, на овом делу посла је као подизвођач радова ангажована ужичка фирма „Велдинг“ и процене су да би за пет дана посао могао да буде приведен крају, а испитивање цевовода и квалитета воде за две седмице. Питање је да ли ће радници ове фирме бити на пријепољском мосту у наредним данима, јер иако су посао започели након рока за завршетак радова, више нису  били на градилишту него што су радили.

Шефица градилишта Суада Шантић из пријепољских „Путева“ каже да грађевински радови не могу да буду завршени све док се не заврши водовод. За ојачавање стопа моста и постављање лукова, „Путевима“ је потребно око 45 дана, што значи да постоји могућност да мост буде завршен до краја августа, када је последњи рок за завршетак санације који је одобрила Канцеларија за управљање јавним улагањима, која је обезбедила средства за радове у износу од 216 милиона динара. Једна од најзначајнијих инвестиција у општину Пријепоље у последњих неколико деценија, памтиће се по дужини трајања радова, али и по томе што је једно општинско руководство започело инвестицију, друго је отворило мост, а према досадашњој динамици и пробијању свих рокова, питање је ко ће се похвалити коначним завршетком  радова.

Подели на мрежама

Повезани чланци