СДА Санџака Пријепоље: Одборник опозиције Едиб Кајевић неће учествовати у раду скупштине

СДА Санџака Пријепоље: Одборник опозиције Едиб Кајевић неће учествовати у раду скупштине

Поводом заказивања седнице СО Пријепоље по хитном поступку са само једном тачком дневног реда – Разматрање предлога решења о постављaњу општинског правобраниоца општине Пријепоље, Странка демократске акције Санџака у Пријепољу огласила се саопштењем у коме се наводи да њихов одборник Едиб Кајевић неће учествовати у раду скупштине, која је заказана за понедељак 26.април.

СДА Санџака огранак у Пријепољу у саопштењу  подсећа јавност да је у више наврата на скупштинском заседању покренула питање избора правобраниоца, с обзиром да је Kомисија за спровођење конкурса још у августу прошле године доставила општинском већу записник из кога се види да су на конкурс пристигле две пријаве и да оба кандидата испуњавају услове конкурса.

Зато сматрају да је ово скупштинско заседање најобичнија фарса са циљем да се за правобраниоца бира лице које готово сигурно неће обављати ову одговорну функцију, јер је од стране Виског савета судства предложено за судију Основног суда у Пријепољу.

Зато питају општинско руководство зашто се са избором правобраниоца чекало скоро 8 месеци од достављеног записника комисије и колико је општину Пријепоље коштало ангажовање адвоката да заступа општину у претходном периоду?

СДА Санџака огранак у Пријепољу је једина опозициона парламентарна странка у пријепољској скупштини и зато не желе да дају легитимитет Скупштини и буду део ове „представе“ , наводи се у саопштењу.

Подели на мрежама
administrator

Повезани чланци