СДП и СДПС излазе на локалне изборе у Пријепољу са мултиетничком листом

СДП и СДПС излазе на локалне изборе у Пријепољу са мултиетничком листом

Санџачка демократска партија и Социјалдемократска партија Србије на локалне изборе излазе са заједничком мултиетничком листом. Есад Хоџић је реизабран на функцију председника Општинског одбора.

Санџачка демократска партија је на свечаној скупштини одржаној у препуној великој сали Дома културе представила новоизабрани Општински одбор и органе странке у Пријепољу. Скупштина је почела приказивањем кратких документарних филмова – првог, у којем су истакнути успеси које је СДП остварио док се налазио у локалној власти до 2016. године, и другог, у којем је указано на афере, пропусте и незавршене инвестиције актуелне власти. Нови мандат на месту председника Општинског одбора добио је Есад Хоџић који се захвалио на поверењу и обећао да ће се СДП још чвршће борити за бољи живот свих грађана Пријепоља, истакавши да то неће бити лако јер је Пријепоље у протекле четири године девастирано. Он је рекао како су буџети општина Прибој и Нова Варош значајно увећани као и да су добили значајна средства из републичког буџета, док општина Пријепоље стоји у месту.

Хоџић је истакао бројне проблеме који постоје у општини Пријепоље, од афера до еколошких и комуналних проблема, и поручио да се локална власт мора променити как би се проблеми решавали. Рекао је и да сви који живе у Пријепољу морају да се уразуме и буду свесни чињенице да гласање по националним принципима само користи екстремистима и неспособним људима, који на основу подела добијају прилику да управљају општином. Он је најавио формирање мултиетничке листе на локалним изборима.

Оснивач СДП-а Расим Љајић, министар трговине, телекомуникације и туризма и председник СДПС-а, рекао је да ће грађани на предстојећим изборима лако донети одлуку и најавио мирну и цивилизовану кампању. Рекао је да се на изборе излази са мултиетничком листом и да ће СДП-СДПС сигурно бити део власти, једино је питање да ли ће на изборима бити први или други.

Присутнима су се обраћали и др Адис Фазлић, председник Форума младих СДП-а, Суанита Челебић, председница Форума жена СДП-а и Самира Ћосовић, потпредседница Општинског одбора. Поред ње за потпредседнике су изабрани и Мехмед Ферајзић, Шефкет Шеховић, др Хасиб Хајдаревић, Емир Хашимбеговић и Изудин Шантић.

Опширније у видео прилогу:

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *