СДП: Општинска власт у Пријепољу не решава нагомилане проблеме

СДП: Општинска власт у Пријепољу не решава нагомилане проблеме

Поводом нагомиланих проблема које општинска власт у Пријепољу не решава, Санџачка демократска партија се огласила саопштењем за јавност које преносимо у целости:

Kао одговорни људи једне озбиљне политичке партије, принуђени смо да укажемо на велике проблеме са којима се суочавају грађани наше општине.

1. Депонија на улазу у град није само ругло које „краси“ нашу општину, већ је озбиљан извор заразе и смрада који се шири и угрожава здравље становништва у околним насељима. Познато је да је један од главних узрока рака плућа управо загађен ваздух. Да ли сте свесни тог проблема, господо из власти, ви који сте обећавали његово решавање и градили политичку причу на томе? Да ли сте свесни одговорности функција које тренутно имате?

2. Kолапс у саобраћају изазван затварањем Шарамповског моста додатно је појачан постављањем нових семафора који су коштали грађане око 3 милиона динара. Kолико су били потребни говори чињеница да кад не раде, саобраћајна гужва је знатно мања. Питамо се чија је то била ”генијална” идеја и да ли је било једино важно проћердати милионе, а притом направити горе.

3. До сада је потрошено 40 милиона динара буџетских пара за разне тужбе, а највише за плаћање одштете због уједа паса луталица. Они су распоређени и организовани у чопорима по свим квартовима, а тренутно су најопаснији и најкрволочнији пси луталице у насељу Вакуф. Међутим, није довољно што нападају децу и одрасле да би општинска власт нешто предузела. Грађани треба да знају да се овај проблем може решавати ангажовањем специјализоване фирме која за два, три доласка може ухватити 90% луталица и сместити их у азил за псе. Али, да би се то радило, потребно је да неко донесе одлуку, покрене све механизме, нареди… Питамо се, има ли ко?

4. Kада ће бити завршена санација зграде Општинске управе, па да се, коначно, сместе све службе у једну зграду и да грађани могу без лутања сервисирати своје потребе. Да ли ће се обелоданити колико је у том послу тачно дато новца, коме и за шта? Подсетимо, транспарентност у раду је нешто у шта су се општински функционери заклињали, али док нису дошли на власт.

5. Шта се дешава са спортом, спортским клубовима и финансирањем спорта из буџетске касе? Из медија сазнајемо, а нико из власти то не демантује, да се финансије усмеравају на клубове који немају спортисте и који се нигде не такмиче, да се финансирају некакви савези који се после тога бришу из регистра. Зашто је општинска власт дозволила да се Омладинске спортске игре преселе у Прибој? Питамо чланове Опстинског већа да ли су баш сви укључени у решавање питања спорта и да ли су бар упознати како и на који начин се троше паре грађана Пријепоља.

6. Шта се дешава са изградњом инфраструктуре тј. поправком и асфалтирањем путева који су у катастрофалном стању? Да ли је једини циљ и интерес да се асфалтирају путеви који воде до имања и викендица општинских функционера, а да се након тога готово сав новац усмери за пут ка Сељашници и некаквом Сланом Блату? Да ли су свесни они који одлучују како ће се трошити општински новац да постоје села и насеља којима се више не може прићи ни војним возилима?

7. Шта је са инвестицијама најављеним са републичког нивоа? Чак су требали и Арапи да похрле у нашу општину како би изградили призводне погоне и запослили раднике који су, у међувремену, нашли посао у Немачкој, и сваким даном одлазе из овог града. Господо из власти, можете ли грађанима објаснити зашто суседне општине имају прилив прихода за 20 -30 % више у односу на основни буџет, а код нас је до 1%. То су средства домаћих и страних фондова до којих се долази са много труда, ангажовања и знања.

8. Зашто упорно дајете новац медијима који нису из Пријепоља и који нас не обавештавају о активностима извршне власти? Грађани би требало да знају много више о пројектима, плановима, улагањима, манифестацијама, спортским дешавањима у свом граду. Овако, само нам остаје да сумњамо, или се нешто „муља“, или се ама баш ништа не ради. Сигурни смо да сте и ви свесни да је ово утисак великог броја грађана.

9. Kако је могуће да ником од чланова Општинског већа није пало на памет (или их нико није ни питао) да се подржи пројекат Извиђачког одреда “ Бошко Буха“? Зар они не заслужују бар минималну подршку? Очигледно, за ову општинску власт је важније да се некава удружења са једним или два члана њихових пајташа почасте новцем за измишљене пројекте. Да ли је проверено ко стоји иза поменутих удружења? Да ли су то исте особе које су и прошле године добиле новац, само под другим називом удружења?

Имали бисмо још много питања, а највише оних која се тичу сумњи на незаконито трошење народног новца. Но, то ћемо представнике власти питати на скупштинској седници када буду имали прилику да одговоре и нама, и грађанима. До тада, господо из власти, предузмите нешто да заштитите децу и одрасле од паса луталица, припремите град за прилив већег броја туриста и наших суграђана који долазе на одморе. Поправите расвету, чешће празните контејнере, угасите колапс семафоре, макар поравњајте пут поред Лима према Аутобуској станици како би се смањио саобраћајни колапс, обновите летње манифестације и забавне садржаје (Лимске дарове, Зетовијаду, концерте за младе…). Угледајте се на Нову Варош и Прибој којима смо ми до скоро били пример.

Пробудите се и учините нешто! Није довољно само да напуните аутобусе активистима како бисте дали подршку разним политичким скуповима од којих грађани Пријепоља немају ама баш никакву корист.

ОО СДП Пријепоље
13. јун 2019. године

Подели на мрежама
administrator

Повезани чланци

1 Comment

  • Enes , 13/06/2019 @ 16:09

    Toliko godina ste bili na vlasti i pitanje za vas – ŠTA STE TO VI URADILI PO PITANjU REŠAVANjA NAVEDENIH PROBLEMA?
    KOLIKO JE MENI POZNATO, OVI PROBLEMI NISU NOVIJE PRIRODE I NISU OD JUČE… PRIJEPOLjE I PRIJEPOLjCI SE BORE SA OVIM PROBLEMIMA DECENIJAMA. SVAKA VLAST JE MNOGO OBEĆAVALA, A NA KRAJU OD OBEĆANOG JE OSTVARENO MAX. 5%! SVAKA VLAST DO SADA JE NAJVIŠE RADILA ZA SOPSTVENE PRIVATNE INTERESE, A NAJMANjE ZA INTERESE GRADjANA. SAGLASAN SAM SA SVIME ŠTO JE OVDE NAVEDENO, ALI POŠTO SU, KAO ŠTO REKOH, OVI PROBLEMI POSTOJALI I RANIJE – ZAŠTO IH VI NISTE REŠILI??? SVE ŠTO SE UNIŠTITI I OBEZVREDITI MOGLO – TO STE, POŠTOVANA GOSPODO, I URADILI. SVAKA VLAST JE VEZANA ZA RAZNE AFERE I LOPOVLUKE, PONAVLjAM – SVAKA! PITANJE ZA BIVŠU I SADAŠNjU VLAST – DOKLE MISLITE DA NAS KRADETE I UNAZADjUJETE? KADA ĆE SE U OPŠTINI, DRŽAVNIM ORGANIZACIJAMA I FIRMAMA POČETI SA ZAPOŠLjAVANjEM STRUĆNIH I SPOSOBNIH LICA, BEZ STRANAČKIH I DRUGIH VEZA?!
    DOSTA JE! DOVOLJNO STE UČINILI ZA NAS I MOLIM VAS, U IME NAS SAVESNIH I NORMALNIH GRADjANA, OSTAVITE NAS NA MIRU, NEMOJTE NAS VIŠE VI BRANITI… NAJBOLJE ĆETE NAM POMOĆI UKOLIKO NIŠTA NE BUDETE RADILI, JER STE DOSADASNjOM POLITIKOM SAMO UNIŠTILI I ONO ŠTO JE VALJALO. SELAM I POZDRAV OD NEKOG KOME STE DOJADILI SA LAŽNIM OBEČANjIMA I VJEČITIM RASPRAVAMA KO JE BIO GORI…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *