Седница Општинског Већа: Назире се крај депоније Стањевине?

Седница Општинског Већа: Назире се крај депоније Стањевине?

Назире се решавање највећег проблема у општини Пријепоље. На данашњој седници Општинског већа истакнуто је да су направљени значајни помаци ка затварању несанитарне депоније Стањевине.

На почетку треће седнице Општинског већа председник општине и већници су резимирали своје активности у претходном периоду када је истакнуто да би, уз ангажман народног посланика Крста Јањушевића, веома брзо могло да дође до помака у решавању вишедеценијског проблема одлагања отпада у општини Пријепоље.

Једна од тачака дневног реда била је и разматрање предлога за поступање по препорукама Министарства културе и информисања, у вези са конкурсом за суфинансирање медијских садржаја, чији су рокови истекли током трајање епидемије корона вируса. Буџетом општине Пријепоље за медије је опредељено девет милиона динара, а донета је одлука да се до 15. октобра конкурс заврши.

Општинско веће је донело одлуку да се ОШ „Владимир Перић Валтер“ определи пет милиона динара за израду пројектно- техничке документације за реконструкцију школске зграде и изградњу базена, средствима која су обезбеђена код Канцеларије за управљање јавним улагањима. Исти донатор требало би да финансира и реконструкцију школе „Бошко Буха“ у Ивању и изградњу спортске сале.

Већници општине Пријепоље усвојили су Правилник о критеријумима за остваривање права на финансијску помоћ за вантелесну оплодњу, где је од ове године укинута горња старосна граница за жене, као и предлог правилника о начину остваривања подстицаја за економско оснаживање жена у области руралне економије за које је планирана субвенција за осам пољопривредница. Изабрани су чланови нове општинске Жалбене комисије, опредељена средства за санацију путног правца Џурово – Заград, Аџине Њиве – Грабље и једног путног правца у Ивању, код Крушке. Одлучено да се плати дуг „Србијашумама“ у претходном периоду у износу од око милион динара, док ће о рачуну који је направио председник Савета Месне заједнице Бродарево у износу од 268.000 динара разматрати са правним заступником. Одлучено је да се за уређење и проширења гробља Росуље у Бродареву обезбеди двогодишње финансирање, у укупној процењеној вредности на 13 милиона динара. Прихваћени су захтеви ПУ „Миша Цвијовић“ за утврђивање економске цене програма васпитања и образовања у 2020. години у износу од 4.734 динара по детету и за утврђивање већег броја деце у васпитним установама.

Детаљније у видео прилогу:

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *