Седница СО Пријепоље: Вучићу, дођи у Пријепоље!

Седница СО Пријепоље: Вучићу, дођи у Пријепоље!

Јавни позив председнику Републике Србије Александру Вучићу да посети Пријепоље упућен од опозиционог одборника Зулкефила Садовића на скупштинском заседању изазвао је неодобравање, након чега је одређена кратка пауза, током које је медијима речено да не снимају дешавања у сали током трајања паузе.

Пре почетка рада по дневном реду од 27 тачака, предложено је још 6 нових тачака од стране општинског већа, председника скупштине општине Пријепоље и одборника Зулкефила Бата Садовића.

Едиб Kајевић, одборник СДА,  је затражио информацију о градском и приградском превозу у општини  Пријепоље који се одвија  мимо закона и без потписаног уговора о чему од органа управе није могао да добије информацију.

Друга питања предложена за допуну дневног реда тицала су се епидемиолошке ситуације, одређивања привремене локације за кабасти отпад, промену Статута општине Пријепоље и позива председнику Републике Србије, Александру Вучићу да посети општину Пријепоље. Тај позив је упутио Зулкефил Бато Садовић, одборник Демократске странке Санџака, са образложењем да у Србији све зависи од председника Вучића и тамо где он иде ствари се решавају. Позив у писаној форми  залепио је на скупшинску говорницу и председавајући сто. Након краће полемике и захтева председника Скупштине општине, натпис је уклољен и заседање настављено усвјањем дневног реда.

Међу првим тачкама дневног реда разматрало се о предлозима одлуке о коефицијентима за утврђивање пореза на имовину за непокретности и предлога одлуке о просечним ценама квадратног метра непокретности на основу којих је за 2020. годину утврђена основица пореза на имовину за непокретности које се налазе у најопремљенијој зони општине. Демократска партија Санџака је поднела амандмане, који су подржани са само два гласа, да се порези смање за 20% због  епидемијом изазване ситуације која утиче на пословање привреде. Да одлука није добро урађена и да захтева допуне и измене рекли су и други одборници. Kонкретним акцијама треба привреду и предузетнике помоћи а предложеном одлуком  се то не види. Уз образложење да су привредници мерама Владе Републике Србије  већ подржани, све предложене одлуке о накнадама и порезима су усвојене.

Епидемиолошка ситуације у Пријепољу је оцењена као веома озбиљна, а заражавање веома високо, рекао је епидемиолог  Изет Ђурђевић. Свакодневно имамо више од 20 ново заражених пацијената, а последња недеља је по броју заражених најкритичнија. 

Kризни штаб прати ситуацију и реагује кроз финансирање металне настрешнице испред ковид амбуланте и  адаптацију магацинског простора за ковид амбуланту.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *