Друштво

Село Сељани: Дуне ветар, нема струје

Домаћинства у селима Сељани, Звијезд и Чаушевићи током целе године имају проблема са снабдевањем електричном енергијом. Код неких дрвени, код неких бетонски стубови, али како кажу, довољно је да дуне и најслабији ветар па да остану без струје.

У селу Сељани, десетак километара удаљеном од града,  активно је десетак домаћинстава, претежно старачких. Сами мештани су пре чак 13 година ископали рупе и поставили бетонске стубове за струју, али још нису дочекали да се жице пребаце на њих са дрвених стубова.

Дрвени стубови стоје, само дуне ветар, нема струје, дуне ветар, нема струје. Досадио сам и Електродистрибуцији, стално зовем. Увек кажу немају материјала, немају конзоле, немају људи. Интервенисали смо и у Београду, преко људи и рекли су да дођу за материјал. Ови не долазе, директори се смењују…Прошли директор ми је рекао: „Па нема вас много“. Па шта треба, да затворимо село и да сви дигнемо руке? Ја живим у Пријепољу, али овде имам кућу и више сам овде – каже Борко Кијановић.

Док у Сељанима бетонски стубови служе као држачи дрвених, који су се на многим местима извалили и искривили, редовно снабдевање електричном енергијом често немају ни мештани засеока Чаушевићи, иако имају бетонске стубове.

Морамо да идемо да пратимо линију. Одемо доле да се жалимо, кажу то мора у Краљево, расписаће тендер па ће они одредити ко ће доћи то да поправи – додаје Јусо Агић.

На честе нестанке струје жале се и у Звијезду. Према речима мештана, у овом крају општине нема основних услова за живот јер је и пут у веома лошем стању. Омладина је већ отишла из ових села, а на то помишљају и старији. Последњи ко крене неће морати да искључи светло, јер њега овде углавном и нема.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *