Сезона купања на пријепољским рекама у пуном јеку

Сезона купања на пријепољским рекама у пуном јеку

У недостатку базена у нашем граду, са првим врелим летњим данима оживеле су обале Лима и Милешевке. У купању и дружењу на Милешевци највише уживају малишани. Они кажу да обично око 12 сати дођу на реку, купају се, скачу, роне, прскају и играју.

hhhhh
Купалиште на Милешевци у центру града

Док једни освежење налазе на рекама у нашем граду, други се спремају за пут. Сви они који планирају да дане одмора проведу на мору, потребно је да се  добро припреме како би летовање са децом протекло без проблема. Нарочито је важно послушати савете лекара и спровести мере предострожности.

Увек саветујем да се неколико дана пре поласка на пут детету даје пробиотик, као и да се понесе. Обавезно да понесу и средство за рехидратацију уколико се појави повраћање, пролив…Свима бих препоручила да узму потврду за одлазак у иностранство из Завода за здравствено осигурање, ако затреба и лекарски преглед – објашњава докторка Зорица Грбовић, начелница Службе за здравствену заштиту деце и школске деце.

Докторка Грбовић каже да је на летовање потребно понети и сируп за снижавање повишене температуре, као и сируп за алергије и средство против комараца. Оно што спада међу најбитније савете је да децу никако не треба излагати сунцу у периоду између 10 и 17 часова.

Повести рачуна да деца пију довољно воде, као и да се води рачуна о хигијени јер се све те болести, као што је стомачни вирус, добијају због прљавих руку или кварне хране – упозорава докторка Грбовић све оне који планирају да ускоро крену на летовање.

Свима који овог лета нису планирали одлазак на море, остаје да освежење од врућина потраже на Лиму и Милешевци.

Подели на мрежама

Повезани чланци