Скупштина сменила директорке из Странке правде и помирења

Скупштина сменила директорке из Странке правде и помирења

Скупштина општине Пријепоље разрешила је вршитељке дужности директорки, Сабиру Хоџић  у Библиотеци „Вук Караџић“ и Илду Чоловић у Туристичкој организацији Пријепоље, обе из Странке правде и помирења. Дипломирана психолошкиња, Марија Свичевић именована је за в.д. директорке Библиотеке, док је мастер економисткиња Драгана Вараклић именована на исту функцију у Туристичкој организацији.

Одмах након расправе о програмима рада и финансијским плановима Библиотеке „Вук Караџић“ и Туристичке организације Пријепоље, који су повучени на прошлом заседању, због чега су ове две установе биле у блокади, на ред су дошле и смене две вршитељке дужности директорки. Председник општине је изјавио да је претходна директорка Библиотеке Садија Хоџић незаконито смењена, одлуком владајуће већине, али да ће убудуће сви морати да поштују законе и да је ова смена само почетак у контроли рада свих.

То је била одлука већине. Такође смо подржали две директорице за чији рад се испоставило да је био катастрофалан, да је то био лош избор, а поред свега тога те кандидаткиње тада нису испуњавале услове, али све то остаје иза нас. Мени је јако драго, пао ми је камен са срца јер је та неправда исправљена и што је Скупштина подржала именовање нових директорки. Надам се да ће ове две установе почети да раде у складу са законом, на добробит свих грађана – рекао је председник Општине Пријепоље Владимир Бабић.

Едиб Кајевић, одборник СДА Санџака каже да је Садија Хоџић испуњавала све услове, била је у мандату и њена смена је незаконита. Признање Бабића ће помоћи њеном судском поступку који води против општине, што ће коштати буџет.

Да ли ће захваљујући оваквим одлукама профитирати Санџачка демократска партија, како су рекли неки од одборника, грађани ће проценити, каже Есад Хоџић, и наводи да је ова странка задовољна јер се све оно на шта су они указивали пре годину дана обистинило. Пре свега, непринципијелно увођење у власт странака које нису у прошлом мандату испуниле очекивања грађана.

Одборници листе Заједно за Пријепоље нису гласали за именовање директорки и сада се то показало тачним. И не само то. Него, ми имамо власт, али и леву и десну страну. Она лева је и даље опозиција, они су само у власти да користе власт -привилегијама разним, радним местима… Све остало, критилки су настројени и врло, врло некоректно према председнику општине, једним непримереним тоном и речима – истакао је Хоџић.

Да су се копља укрстила на кадровским решењима Странке правде и помирења и да односи у владајућој коалицији нису складни, видело се по учесталим нападима на председника општине. Стално и велико истицање захвалности и уважавање Александра Вучића и Крста Јањушевића од стране одборника других странака, за Бабића није природно, али му је драго јер, како каже, врата су отворена за све који би хтели да се учлане у СНС. Питање је ко је сада власт, а ко опозиција?

Мислим да све њих и даље веже интерес опстанка у власти и нисам сигуран да ће се овде било шта променити – каже опозициони одборник Едиб Кајевић.

Овакав скупштински рад ће истерати све на видело и грађани ће видети колико ко може да добаци у идејама, стручности, у раду, резултатима – изјавио је Хоџић.

Председник Бабић каже да им не требају саботери, људи који ће да их ломе на сваком кораку , али треба неко ко ће разборито да размишља и ко ће да указује на грешке јер нико није безгрешан. Али то не може да буде на нивоу уцена и прунуде.

Даљи напори морају бити усмерени ка томе да сви иду у истом смеру, без кочничара, кажу представници владајућих странака.

Главни проблем је, што се и данас чуло, извршење буџета. Али ви не можете да то урадите у атмосфери која је данас била, која влада у Општинској управи. Председник општине има неке тамо заменике, помоћнике, чланове општинског већа који не раде ништа – каже Хоџић док председник Бабић каже да су почели да враћају ствари, али и људе на своје место.

Могло се чути од одборника Странке правде и помирења, Демократске партије Санџака и Социјалистичке партије Србије да се ради о освети људи који не воле књигу, обести једног човека – што је доказ недостатка визије, да се без књиге може, као и ко се коме и где завукао, на крају чега се Зулкефил Садовић запитао: Што нам је ово све требало? па закључио да неко мора бити одговоран. Бахрија Бегановић је заседање оценио као Династију, а коначну реч дала је одборничка већина која је изгласала смену Чоловић и Хоџић, а на функције именовала Марију Свичевић и Драгану Вараклић. Иако је Сабахудин Хајдаревић више пута изјавио да председник Бабић ћути на његове оптужбе и клевете јер је крив, упркос чувеној изреци да је ћутање злато, без речи, подизањем руке, двадесет двоје одборника и одборница, ставило је тачку на досадашњу ситуацију у две пријепољске установе.

Подели на мрежама

Повезани чланци