Друштво

Скупштина Удружења пензионера – Већа подршка за угрожене чланове

На дневном реду редовне скупштине Удружења пензионера општине Пријепоље нашло се осам тачака, а највише пажње посвећено је усвајању плана рада за текућу 2020. годину и изменама које су овим планом предвиђене. Исказана је спремност да се превазиђу унутрашњи проблеми у овом Удружењу, а више пажње посвети раду на унапређењу социјално-материјалног статуса пензионера и пензионерки, као и на стварању услова за њихово укључивање у културни живот заједнице, кроз оснивање Клуба пензионера.

Предложеним програмом рада планирана је повећана брига о члановима и чланицама Удружења са најнижим примањима и покретање иницијативе за проширење обима пружања услуга старијима у кућној нези.

Планиран је рад на обезбеђивању повластица у градском и међуградском саобраћају, али и унапређењу друштвеног и културног живота најстаријих Пријепољаца и Пријепољки. Одлучено је и да ће бити основан Клуб пензионера.

На седници су усвојени финансијски и извештај о раду у 2019. години, а било је речи и о претходној изборној скупштини, која је била пропраћена жучним расправама и присуством полиције испред улаза.

Разговарало се и о висини чланарине за текућу годину и решавању имовинско-правних односа за просторије у власништву Удружења пензионера и њиховом опремању. Планиран је и наставак у снабдевању пензионера и пензионерки животним намирницама и огревом на рате, а биће, као и до сада, организовани спортско-рекреативни програми, бањско лечење и излети.

Више у видео прилогу.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *