Друштво

Смањен број прекршаја на подручју Полицијске управе у Пријепољу у 2019. години

На подручју које покрива Полицијска управа у Пријепољу, током 2019. године, унапређено је стање јавног реда и мира у односу на 2018. годину, показују подаци ове управе. Број прекршаја претходне године смањен је за 15,5 одсто.

Број прекршаја највише је смањен у Прибоју, и то за  27,6 одсто, Пријепољу за 15,1 одсто, а у општини Нова Варош за 5,6 одсто.

Смањен је број прекршаја непристојно, дрско и безобзирно понашање за 15, као и број прекршаја са елементима насиља – вређање, претња, вршење насиља, туча и учествовање у тучи за 34 прекршаја. Број прекршаја током радних дана мањи је за 33, док је број прекршаја током викенда смањен за 29.Прекршајне пријаве за прекршаје из Закона о јавном реду и миру, током прошле године, поднете су против 377 особа, док су у истом периоду 2018. биле поднете против 486 особа – изјавио је начелник Одељења полиције у Пријепољу Александар Шарац.

У Полицијској управи Пријепоље, истичу да је бољим резултатима допринело појачано присуство припадника полиције испред угоститељских објеката, дискотека и објеката брзе хране где се у касним ноћним сатима окупља већи број грађана, углавном млађих, који су често под дејством алкохола.  

Aleksandar Šarac
Александар Шарац, начелник Одељења полиције у Пријепољу
С обзиром да је један од приоритета рада Министарства унутрашњих послова, па тако и наше Полицијске управе безбедност ученика, посебна пажња посвећена је одржавању стабилног јавног реда и мира у школама, кроз појачане активности како школских тако и полицајаца који у патролним и позорничким делатностима обилазе школе и њихову околину – истиче Шарац.

Полицијски службеници наставиће и у наредном периоду са превентивним и репресивним активностима у циљу очувања и унапређења стабилног јавног реда и мира и безбедности грађана на подручју Полицијске управе.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *