Друштво

,

Екологија

,

Туризам

Смеће у самом центру Камене Горе – Слика која квари општи утисак о природним лепотама овог села

Камена Гора све је чешћи избор туриста који желе да буку и журбу замене шетњом и уживањем у природи. Ово планинско село на око 20 километра од Пријепоља обилује природним лепотама, али један детаљ квари комплетан утисак – смеће у самом центру.

Туристичке табле постављене на месту где су уочљиве свима, показују где даље да идете како бисте обишли све знаменитости Камене Горе. А одмах поред – слика која оставља без текста, али не због изненађености лепотом природе, већ баш супротно – због немарности и небриге о заштити животне средине. Канта претрпана смећем, а све што није стало у канту нашло се на трави. Све ово квари општи утисак о лепотама Камене Горе.

Борис Ђуровић, Пријепољац који живи у Београду, годинама са породицом долази у свој родни град на одмор. Никако не може да прихвати да се све те године сусреће са проблемом смећа на сваком кораку.

Једини који понекад испразне смеће из ове канте су мештани, јер Јавно комунално предузеће Лим не врши услугу изношење смећа из Камене Горе. Према речима руководиоца Радне јединице “Комунални објекти” Џевада Бегановића одлука да ли ће некад у будућности ова услуга бити омогућена, зависи од општине Пријепоље.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *