Снег може да пада – Изабране фирме које ће чистити већину путних праваца у општини Пријепоље

Снег може да пада – Изабране фирме које ће чистити већину путних праваца у општини Пријепоље

Општина Пријепоље је донела одлуку којим фирмама ће поверити чишћење већине пријепољских путева у предстојећем зимском периоду, док се поступак понавља за путне правце Јабука – Бабине,  Баре – Крижевине – Камена Гора и Бегов мост – Каћево. 

У поступку јавне набавке који је подељен на три партије, изабране су две фирме које ће током зимских дана чистити од снега главне путне правце у општини Пријепоље. Путне правце од града ка насељима Залуг, Раишњево и Ивање, Коловрат – Сељашница – Рикавци и ка Виницкој чистиће ДОО “Лабуд плус”. За овај посао из општинског буџета је планирано око 2.100.000 динара,  а понуду је доставила и фирма са седиштем у Ивању “Кип Коп Дивац”, али је она била већа од предвиђеног износа, због чега је одбијена. Прошле године је ове путне правце чистило ЈКП “Лим” након што се ниједна фирма није јавила за овај посао.

Путни правац Каћево, од Шумарске куће, преко Милошевог дола и Карауле до Аљиновића од снежних наноса чистиће Радња за сечу дрвећа, промет и припрему градилишта “Гинко плус”, која би за овај посао требало да добије око 1.300.000 динара.  Ова фирма је и прошле године одржавала овај путни правац у зимској сезони и тако била једина фирма са којом је Општина Пријепоље потписала уговор.  

Поступак јавне набавке за ову годину је поново расписан за три путна правца и то: Јабука – Горње Бабине, Баре – Камена Гора и Бегов мост, преко Бјелобаба, до Каћева. За чишћење ових путних праваца планирано је нешто више од три милиона динара. Рок за доствљање понуда је 15. новембар. Одлука о додели уговора почетком новембра је добра вест за све грађане јер би то требало да значи да прве падавине неће изненадити надлежне и да ће изабране фирме бити спремне да на време и адекватно реагују. Чишћење сеоких путева по месним заједницама, као и до сада,биће организовано у оквиру Савета месних заједница, који за ове потребе добијају средства за набавку нафте.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци