СНС кадровање: Библиотека „Вук Караџић“ и Туристичка организација Пријепоље добијају нове руководиоце

СНС кадровање: Библиотека „Вук Караџић“ и Туристичка организација Пријепоље добијају нове руководиоце

Звонко Мандић и Петар Васиљевић су кадрови Српске напредне странке које је Општинско веће предложило за вршиоце дужности директора Библиотеке „Вук Караџић“ и Туристичке организације Пријепоље. Скупштини општине је предложено да разреши досадашње вршитељке дужности директорки, Марију Свичевић и Драгану Вараклић, које ће, како је речено, наставити да раде у овим установама. Именовање руководиоца ЈКП „Лим“ још није на дневном реду, јер председник општине Драго Попадић каже да коалициони партнер није дао предлог кандидата.

Већ четири године како некога убацујемо или избацујемо из власти, мењамо директоре…Само првих 100 дана смо радили како треба – рекао је на наставку седнице Општинског већа Зоран Деспотовић, а поводом разрешења са дужности Драгане Вараклић у Туристичкој организацији Пријепоље.

Шта се ставља на терет Драгани Вараклић? постављам питање свима вама. Да ли је нешто проневерила, да није потрошила тону и 600 литара горива, да ли је нешто урадила мимо закона? Једино што припада некој другој политичкој опцији која је у власти – питао је на седници члан Општинског већа Зоран Деспотовић.

Председник Општине је констатовао да нема шта да јој се замери и да је постојала добра сарадња. Поред поштовања законске одредбе да нико не може два пута да буде именован за вршиоца дужности директора, навео је и главни разлог за смену обе директорке, којима је мандат истекао 20. априла.

Према коалиционом споразуму то припада Српској напредној странци и ми смо дали добре кандидате, надам се, који испуњавају све услове и који ће одмах моћи да наставе посао и у Туристичкој и у Библиотеци. Надам се да неће бити застоја и да ћемо само унапредити рад ове две институције – рекао је председник Општине Пријепоље Драго Попадић.

За вршиоца дужности директора Туристичке организације предложен је Петар Васиљевић, дипломирани туризмолог из Београда, у чијој биографији је наведено да је студирао од 2012. до 2021. године на новосадском универзитету, док је истовремено наведено и радно искуство у више хотела и туристичких агенција. Иако је пре неколико седмица председник најавио именовање жене на руководећем месту у Библиотеци „Вук Караџић“, Скупштини општине је предложено да именује на ту функцију Звонка Мандића, дугогодишњег уредника музичког програма у Дому културе, који је годину дана био вршилац дужности директора Музеја у Пријепољу. Зоран Деспотовић једини није гласао за разрешење Драгане Вараклић и именовање Петра Васиљевића.

И даље, иако је комунално предузеће најдуже у в.д. стању, још увек нема решења статуса директора.

Према коалициoном споразуму то припада другој политичкој партији. Они нису доставили предлог за именовање директора. Ми смо и даље става да то треба што хитније да ураде јер ми нећемо да сносимо одговорност, а све остало морате са коалициoним партнером.

Председник ОО Санџачке демократске партије Есад Хоџић нам је рекао да је питање директора комуналног предузећа требало решавати конкурсом, а не сваке године мењати руководиоца. Када је расписан конкурс за директора, од пет пријављених кандидата нико није испуњавао услове, а комплексност функционисања самог предузећа, уз поштовање закона о избору вршиоца дужности директора, отежавајућа је околност у тренутној ситуацији, каже Хоџић и напомиње да уочи летње сезоне и организације посла нико боље ове предузеће не би могао да води од садашњег руководиоца Џевада Бегановића.

Иако је према речима Зорана Деспотовића цела Србија у в.д. стању, изгледа да само Општина Пријепоље у случају именовања нових кадрова жели да поштује закон и то само онда када јој то одговара. Коначну одлуку о предложеним кандидатима донеће Скупштина општине Пријепоље, на седници која ће бити одржана 29. маја.

Подели на мрежама

Повезани чланци