Жене

СОС телефон 0800 333 445 доступан женама жртвама насиља у Златиборском округу

СОС телефон Женског центра Ужице 0800 333 445, упркос ванредном стању и полицијском часу, доступан је свим женама на територији Златиборског округа које су жртве неког облика насиља. Позиви су бесплатни са свих мобилних и фиксне мреже, а активисткиње Женског центра Ужице пружају правну, социјалну и психолошку подршку.

Од почетка ванредног стања до петка, 3. априла, Женски центар Ужице примио је укупно 43 позива на СОС телефон. То говори да до сада није било значајнијег повећања броја позива током претходне три недеље, иако сва истраживања показују да је у овом периоду повећана опасност од ескалације породичног и партнерског насиља. Запажају се ипак одређене специфичности, јер жене које позивају СОС телефон муче нове дилеме.

Уколико дође до насиља, из Женског центра Ужице поручују, да без обзира на то да ли је у току полицијски час или не, жртва или неки други члан породице треба обавезно да позову полицију.

Број 0800 333 445 СОС телефона Женског центра доступан је за све општине Златиборског округа за било који вид подршке или информација у вези са насиљем у породици или партнерским односима.

Весна Богдановић, координаторка СОС телефона Женског центра Ужице поручује да насиље није добар ни ефикасан начин за решавање било каквих неспоразума или конфликата. Такође, све грађане и грађанке позива да поштују мере Владе и остану код куће, у циљу што ефикасније борбе против корона вируса.

Шта о раду СОС телефона каже Весна Богдановић из Женског центра Ужице послушајте у видео прилогу на почетку овог текста.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *