Спорна запошљавања „скинула“ скупштинске тачке са дневног реда

Спорна запошљавања „скинула“ скупштинске тачке са дневног реда

На захтев одборничке групе Српске напредне странке да се са дневног реда седнице Скупштине општине повуку тачке које се односе на разматрање програма рада и финансијског плана Библиотеке  „Вук Караџић“ и Туристичке организације Пријепоље, Општинско веће је дало позитиван одговор. Овој одлуци су претходили недавни конкурси за запошљавање у ове две установе, за које је упитно да ли су спроведени у складу са законом, кажу надлежни.

О томе ко је запослен у Библиотеци „Вук Караџић“ и Туристичкој организацији Пријепоље на недавним конкурсима, већници кажу да немају никакве податке, због чега је Зоран Деспотовић тражио на почетку заседања 46. седнице извештаје комисија за пријем у радни однос у ове две установе. Како је ово једна од тачака о којој већници још нису расправљали, а ни добили информације, донета је одлука да се о програму рада и финансијском плану Библиотеке  „Вук Караџић“ и плану рада Туристичке организације, не расправља ни на седници Скупштине општине.

Председник Општине Владимир Бабић каже да је било неслагања и сумњивих околности под којима се спроводио закон и конкурс.

Ми немамо информацију ко је где запослен, на којим позицијама тако да сматрамо да ништа не губимо тиме што смо померили усвајање ових планова и програма јер сматрамо да треба да размотримо која су то нова лица која ће помоћи у раду ових институција и на којим позицијама ће проводити радно време. Поента свега је да се са законом не можемо играти.

Одлука је донета иако је Општинско веће одобрило Кадровске планове и Правилнике о систематизацији радних места у ове две установе.

Рецимо да су планови и програми и кадровска решења били прихватљиви за функционисање ових институција, али лица која обављају ове функције, која су именована и запослена, такође морају да испуњавају услове. Не кажем да је дошло до неправилности, ниједан извештај нисам погледао нити ми га је неко доставио, а није ме нико ни консултовао приликом пријема тако да мислим да немам довољно информација да бих могао да разматрам – каже Бабић.

Већници су донели одлуку о формирању тимова за праћење пројеката зелене пијаце и помоћног терена код градског стадиона. Како су рекли план је да се ове године распише конкурс за идејно решење реконструкције пијаце, које би евентуално могло да садржи и паркинг простор у приземљу. За помоћни терен код градског стадиона Бабић каже да су средства обезбеђена још пре неколико година и према последњим сазнањима још су доступна због чега то треба искористити. Донета је одлука да Општина и ове године учествује у конкурсу Министарства рударства и енергетике за енергетску санацију, као и да се члановима разних комисија исплате накнаде у износу од 1000 до 20000 динара по особи.

Подели на мрежама

Повезани чланци