Србија првак света у риболову другу годину за редом (ВИДЕО)

Србија првак света у риболову другу годину за редом (ВИДЕО)

Протекли викенд је био сјајан за српски спорт. Новак Ђоковић je четврти пут освојио Отворено првенство САД у тенису (US Open), кошаркаши Србије су освојили сребро на Светском првенству у кошарци, а риболовци су у Шпанији освојили злато на 69. Светском првенству у спортском риболову, другу годину за редом.

Репрезентација Србије је поновила прошлогодишњи успех из Хрватске и поново била прва на Светском првенству у спортском риболову, које је ове године одржано у Шпанији, у Фајону на реци Ебро. Друго место припало је Енглеској, а треће Француској. Светско првенство је трајало два дана, у суботу и недељу, а ове године учешће су узеле 23 репрезентације.

За Србију су пецали Горан Радовић Гица из Ариља, Никола Марковић из Kраљева, Владан Мркушић из Параћина, Немања Дамјановић из Београда и Дејан Рајић из Kрагујевца, а у репрезнетацији су били и Иван Павлов из Kовина, Немања Радовић из Ариља, Бојан Рајић из Крагујевца и Жељко Богдановић из Чачка, са тренерима Дејаном Радановићем из Смедерева и Дејаном Арсићем из Трстеника и селектором Миланом Милосављевићем из Kраљева.

Наша репрезентација је након првог дана водила у генералном пласману са истим бројем бодова као и Француска, али са већом тежином упецане рибе. Вођство су успели да сачувају и у недељу што им је донело друго злато за Србију у историји. Дејан Рајић је био најбоље пласирани такмичар Србије у појединачној конкуренцији – завршио је на 4. месту. Пре титула у Хрватској и Шпанији, до трофеја првака у појединачној конкуренцији два пута је долазио Горан Радовић Гица, 2014. и 2021. године.

Фото: приватна архива/Facebook-Dejan Radanovic

Подели на мрежама

Повезани чланци