Шта младе у Пријепољу инспирише да се баве глумом?

Шта младе у Пријепољу инспирише да се баве глумом?

Аматерско позориште Дома културе Пријепоље  припрема се за нову позоришну сезону. На репертоару ће се наћи представе на дечијој и вечерњој сцени, а након дуго времена активаиран је рад и омладинске сцене, која увелико ради на припреми позоришне представе. Шта чланове и чланице омладинске сцене инспирише да се баве глумом и шта очекују од представе, проверавао је ученик Економско – трговинске школе Амир Каљић.

Након 15 година Аматерско позориште Дома културе Пријепоље обновило је омладинску сцену. После аудиције, која је одржана крајем јануара, одабрано је 15 средњошколаца и старијих основаца који ће учествовати у реализацији тек четврте представе оваквог типа у историји ове установе. Мотиви Денина Хоџића, Нејре Хурић, Андрее Несторовић, Амсала Кукуљца и Минеле Рондић да се на овај начин опробају у глуми су различити.

На сцени ће се наћи 12 младих људи, који ће кроз радионичарски рад, уз помоћ ментора, радити на стварању ауторског дела под називом „Перон за сутра“, који је настао по мотивим текста Мери Џонс „Џепови пуни камења“. Тема је одлазак младих из Пријепоља.

Припреме су у току, а наши саговорници су задовољни досадашњим радом. Када су почели да се баве глумом, реакције околине на које су наилазили биле су различите. У међувремену је у Дому културе почела са радом и бесплатна школа глуме, коју води драмски педагог и омладински радник Урош Младеновић. На тај начин ће свима, који то буду желели, бити омогућено да осете чари „дасака које живот значе“.

Шта чланове и чланице омладинске сцене инспирише да се баве глумом и шта очекују од представе погледајте у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци