Шта све подразумева реконструкција Парка народних хероја?

Шта све подразумева реконструкција Парка народних хероја?

Реконструкција Парка народних хероја у центру Пријепоља требало би да буде завршена у првој половини следеће године, каже архитекта Небојша Глишић који је са колегиницом, Пријепољком Шејлом Рондић, бесплатно урадио пројектно решење. Сада је у току фаза израде техничке документације наспрам расположивих средстава, које је определило Министарство трговине, туризма и телекомуникација, у износу од 37.800.000 динара, уз два милиона које је обезбедила Општина Пријепоље.

Пројекат реконструкције парка, који је Општина Пријепоље предала Министарству трговине, туризма и телекомуникација, није одобрен у траженом износу због чега је сада потребно прилагодити планиране радове одобреним средствима.

Данашњи састанак је имао за циљ да се сагледају сви проблеми који постоје у парку, да видимо шта је са расветом, водом, одржавањем парка како би овим пројектом могли да предвидимо решавање свих тих проблема. Оно што је најважније јесте да новац који је опредељен је прилично довољан да се највећи проблеми у парку реше – каже архитекта Небојша Глишић.
Ми смо добили од Министарства туризма 37.800.000 динара, док Општина учествује са два милиона динара. Најважније од свега је да ћемо добити савремен парк, на задовољство свих корисника: деце, спортиста, пензионера и свих других -истакао је заменик председника Општине Пријепоље Есад Хоџић.

Међу планираним радовима су изградња рампи за улазак у парк особа са инвалидитетом, као и родитеља са дечијим колицима, које ће бити постављене и између нивоа, као и ка шеталишту уз Милешевку, док би и пречица испод моста требало да буде уређена. Планирана је и савремена теретана на отвореном, као и поставка нових клупа, канти за отпад и боља расвета у целом парку. Реконструкцијом највише добијају спортисти и деца, која ће добити три игралишта према старосном узрасту, са сертификованим справама за игру.

Сада ћемо искористити ову прилику да поставимо нове подлоге, нове справе и да на тај начин добијемо парк за децу који је и квалитетан и сертификован. Други део су спортски терени. Овај пројекат предвиђа нове подлоге и справе, као и постављање дискретних мрежа које ће спречити одлазак лопти у реку и ка деци односно дечијем игралишту – објашњава Глишић.

Глишић каже да би цео парк требало да буде покривен бесплатним вај фај интернетом, а идеја је и да се у парку инсталира и јавни тоалет.

Идеја је да цео парк добије оно што заслужује. Он је на сјајном месту, на одличној позицији, али није искоришћен како би могао. Овај новац од министарства, уз несебично ангажовање људи из општине резултираће новим изгледом парка – закључује Глишић и додаје да очекује да ће се до пролећа почети са радовима.

Према његовим речима, због свих неопходних процедура и законских термина и рокова који ће минимум трајати два -три месеца није могуће да радови буду раније започети, а за све радове биће потребно око три месеца.

Подели на мрежама

Повезани чланци