Судбина Спортског савеза Пријепоље 2020 и даље неизвесна

Судбина Спортског савеза Пријепоље 2020 и даље неизвесна

Рад Спортског Савеза Пријепоље 2020. поново је био једна од главних тема током наставка 60. седнице Општинског већа. Извештај који је враћен Комисији за контролу трошења средстава намењених за спорт на поновно разматрање и још један преглед, није донео решење проблема јер и даље није јасно да ли су фискални рачуни били обавезан део приликом правдања исхране спортиста на МОСИ или не.

Трочлана комисија састављена од две економисткиње и једне правнице није одговорила на захтев Већа да изнесе коначан став да ли је Спортски савез оправдао или не средства која је добио из Општинског буџета за МОСИ и Радничке спортске игре. Иако је током подношења извештаја Комисије изгледало да је спорно само непуних 60.000 динара од 400.000 динара са колико је Општина подржала Спортски Савез за МОСИ, део већника је изразио сумњу у пословање, чему је допринело и сведочење једног од пет чланова управног одбора, Бојана Милинковића. Док је деловало да се седница Већа претворила у судницу, са празном оптуженичком клупом, већници су износили своја неслагања са функционисањем Спортског савеза, пре свега радом његовог генералног секретара Луке Шуљагића, који их, како су рекли, није удостојио свог присуства, а коме је замерено да никада није на свом радном месту, као и да је сам себи потписивао путне налоге, иако му је то Статутом омогућено.

Као даљи кораци који би могли да буду предузети поменуто је укључивање општинске правобранитељке у испитивање рада Савеза, или порука извињења Луки Шуљагићу, ако се утврди да је неправедно био доведен под сумњу, рекао је председник Бабић на седници Већа.

Веће је одложило коначну одлуку док своје мишљење не каже и начелник Општинске управе који је био одсустан са ове седнице. Већници су расправљали и о Предлогу одлуке о правцу пружања државних путева првог и другог реда кроз насељена места у Пријепољу, Коловрату и Бродареву, затражили су од Дома здравља да им одговори да ли је могуће да се отворе сеоске амбуланте и да се у здравственим станицама у Бродареву и Коловрату обезбеди стоматолог. Усвојена је и коначна ранг листа 65 изабраних домаћинстава за мере енергетске ефикасности и обезбеђено је 1.170.000 динара за трећу фазу водовода Миоска. Апропријација коју је тражио Дом културе била је повод да се већници изјасне да након ребаланса буџета неће прихватати ниједан овакав захтев од школа и других корисника буџета до краја године.

Изјаву председника Општине Пријепоље Владимира Бабића погледајте у видеу испод:

Подели на мрежама

Повезани чланци