Свечани дефиле у оквиру Мостова Балкана

Свечани дефиле у оквиру Мостова Балкана

Манифестација посвећена одржавању традиције изворног народног стваралаштва и јачању културних веза међу земљама Балкана – Мостови Балкана, петнаести пут је окупила културно уметничка друштва у Пријепољу. Након вечерњег концерта који је одржан 1. августа на платоу Дома културе, програм је настављен данас, свечаним дефилеом учесница и учесника главним градским улицама након чега су се упутили на Јабуку, где ће бити одржан централни део манифестације.

Пријепоље је и ове године место где су се окупила културно уметничка друштва из окружења, али и других држава Балкана како би песмом и игром ширили позитивну атмосферу, упознавали се и сачували своју традицију и културно наслеђе. Предвођени оркестром Ивана Ђенадића из Нове Вароши, учесници и учеснице Мостова Балкана су, уз музику, прошетали од Дома културе, до Поште, Општине и Музеја и вратили се до почетне тачке. 

Током дефилеа вијориле су се заставе пет држава, чији представници су се даље упутили на Јабуку, где се одржава централни део манифестације. У ревијалном делу програма учествоваће и певачица народне музике Гордана Лазаревић, као и трубачи из Пријепоља и Нове Вароши. Покровитељ манифестације „Мостови Балкана“ је општина Пријепоље, а пројекат је подржало и Министарство информисања и телекомуникација са 700.000 динара.  

Више у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци