Свечано отворена Спортска дворана у Чајетини. За спорт 5 милиона евра ове године (ВИДЕО)

Свечано отворена Спортска дворана у Чајетини. За спорт 5 милиона евра ове године (ВИДЕО)

Након обнове, за коју је издвојено преко милион евра, висина чајетинске спортске дворане повећана је за метар а објекат продужен за 13 метара што је створило простор за нову трибину, четири свлачионице, справарницу, медицинске просторије, тоалете за публику, улаз за гледаоце, кафе бар и посебно одвојене улазе за спортисте и службена лица. Радове на реконструкцији извели су „Ровчанин инжењеринг“ из Пријепоља, „Полет“ из Ужица, „Јединство“ из Севојна и „МЦС Систем“ из Пожеге.

Врпцу на свечаном отварању пресекли су директор „Спортског центра Чајетина“ Никола Смиљанић и председник општине Чајетина Милан Стаматовић. Културно-забавни програм, који је водио новинар Слободан Шаренац, почео је химном а присутне је након тога дочекао здравицом песник Љубивоје Ршумовић.

Председник општине Чајетина Милан Стаматовић је истакао како је општина издвојила 132 милиона динара за реновирање спортске дворане и још 1.600.000 евра за куповину спортске хале на Златибору. У овој години за развој спортске инфраструктуре и спорта општина Чајетина издвојила је преко пет милиона евра, што нису мала средства, имајући у виду величину Чајетине, рекао је Стаматовић.

На свечаности су уручене захвалнице појединцима и установама заслужним за реконструкцију дворане која сада има укупни капацитет трибина од око хиљаду места, а направљени су и ВИП ложа, контролна соба, простор за репортерске екипе и медија центар. У програму је наступило КУД „Златибор“ и група „Хаос аниматори“ из Новог Сада. Већ у петак у реновираној дворани игра се прва утакмица – састају се КК „Златибор“ и КК „Младост“ из Земуна.

Опширније у видо прилогу:

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *