Свештеницима и верницима Епархије милешевске забрањен улаз у Црну Гору

Свештеницима и верницима Епархије милешевске забрањен улаз у Црну Гору

Свештеници и верници Епархије милешевске организовано су се запутили на сабор у Никшићу, који организују Митрополија црногорско-приморска и Епархија будимљанско-никшићка, али им није дозвољен улазак у Црну Гору.

Овим поводом свештенство Епархије милешевске огласило се саопштењем за јавност у којем наводе како су се на црквено-народни Сабор и поколоњење моштима Светог Василија Острошког Чудотворца у Никшићу, запутили по благослову Епископа Атанасија, са својим парохијанима, али са тугом у срцу обавештавају јавност Епархије милешевске и ширих простора да им није био дозвољен улазак у Црну Гору на свим граничним прелазима (Ранче Поље, Чемерно и Добраково).

„Ипак, благодарећи Богу и Светом Василију Острошком Чудотворцу Епархију милешевску на овом свецрквеном Сабору представљаће њен предстојатељ, Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије кога смо известили о овим немилим догађајима. Владика Атанасије је поручио да задржимо у духу једномислије, слогу, љубав са свом браћом и у Црној Гори и Србији, наглашавајући да међу нама нема граница, јер сви ми који смо у Богу и у доброј намери, заједно смо и онда када смо физички раздвојени.

Молимо се Светом Василију Острошком, Светом Сави и свим светима из рoда нашега да од Господа измоле додатне мудрости, слоге, мира и љубави за васколики српски народ у овом времену великих искушења“, речено је у саопштењу.

Иста ситуација се десила и летос, када није дозвољен улазак у Црну Гору свештеницима и верницима Епархије милешевске који су се организовано упутили на Тројичиндански сабор за одбрану вере и светиња који је одржан испред Саборног храма Васкрсења Христовог у Подгорици 15. јуна.

Подели на мрежама

Повезани чланци