Светосавска академија одржана у Пријепољу уочи Савиндана

Светосавска академија одржана у Пријепољу уочи Савиндана

Уочи Савиндана одржана је Светосавска академија коју у Дому културе традиционално организују Епархија милешевска и Црквена општина Пријепоље.

Светосавска академија је почела химном Светом Сави у извођењу Хора „Свети краљ Владислав“ из Пријепоља након чега је окупљене поздравио и благословио Епископ милешевски г. Атанасије. Он је рекао како смо се сабрали да изразимо своју благодарност и захвалност према ономе који то заслужује. Један од најспособнијих и најстваралачкијих људи свих времена, а свакако најсавршенији на нашем простору, је Свети Сава. Он је био светитељ, архиепископ, писац, много тога, али је све то заједно а пре свега комплетан, савршен човек, а не само највећи Србин, како га исправно зову, казао је Епископ.

Овогодишња Светосавска академија била је обогаћена наступом Хора „Радост“ Манастира Свете Јелисавете из Минска у Белорусији а највише аплауза, као и сваке године побрао је наступ малишана из Предшколске установе „Миша Цвијовић“.

Светосавску беседу одржао је песник Благоје Баковић а владика Атанасије је уручио награде најбољима на литерарном и ликовном светосавском конкурсу и такмичењу из веронауке. У Светосавској академији учествовали су и гуслар Бранко Јане Несторовић, фрулаш Лука Видаковић и Културно-уметничко друштво Дома културе.

Подели на мрежама

Повезани чланци