Такмичење за најбољу технолошку иновацију представљено у Пријепољу

Такмичење за најбољу технолошку иновацију представљено у Пријепољу

У Економско-трговинској школи у Пријепољу одржана је промоција Такмичења за најбољу технолошку иновацију. Мотив и повод да се надметање, које се у Србији организује од 2005. године под покровитељством Министарства науке, техолошког развоја и иновација, представи у Пријепољу, био је успех тима ученика и ученица ове школе на прошлогодишњем такмичењу у категорији „Иновативне идеје“ за средњошколске тимове.  

Циљеви, начин организовања и досадашњи резултати Такмичења за најбољу технолошку иновацију представљени су пред руководством локалне самоуправе, представницима привредног сектора, запосленима и ђацима Економско трговинске школе.

Такмичење које траје већ пуних 19 година има за циљ да охрабри све оне који су паметни и вредни и пре свега спремни да закораче у предузетништво. Да их на одређен начин окупимо, едукујемо, помогнемо да оно знање који овом тренутку имају буде још унапређеније, да буду спремни да сутра са много већим квалитетом изађу на тржиште. То је заправо основни мотив да све оно што је плод инвентивног размишљања преточимо у нешто што је конретно и реално и што на тржишту може имати своју вредност. Ми смо до сада окупили преко 10.000 учесника и преко три хиљаде различитих тимова је учествовало у нашим такмичењима, што је показатељ да у Србији има вредних и способних људи – истакао је координатор такмичења проф. др Драган Повреновић.  

У прошлогодишњем такмичењу тим „Лимовизија“ који су чинили ученици и ученице Економско-трговинске школе из Пријепоља пласирао се у финале у категорији „Иновативне идеје“. За добар пласман бориће се и ове године у конкуренцији 53 средњошколска тима из 34 школе у Србији.

Жеља нам је да и ове године доспемо до финала, јер смо се пријавили и ове године. Заправо разлог зашто се окупљамо јесте да анимирамо што већи број младих да се пријаве на ово такмичење како из наше школе, тако и из Техничке школе и Гимназије и уопште из нашег града. Да покажемо да у Пријепољу постоје талентовани, креативни  интересантни људи који могу на један достојанствен начин да нас представе на овом такмичењу – рекао је професор Економско-трговинске школе Ернес Хоџић.

У категоријама „Реализоване идеје“ и „Иновативно село“ могу се пријавити сви грађани и грађанке са иновацијама које могу бити једноставни инвентивни проналасци, традиционални производи спремни за тржиште, породичне мануфактуре, иновације одређених привредних друштава или плод научно-истраживачког рада. Учесници такмичења добијају едукативну и финсијску подршку која ове године износи пет милиона динара за све иновативне пројекте.

Подели на мрежама

Повезани чланци