Друштво

Тестенина од хељде бренда „Волим добро у људима“ најбоља на „Тестивалу 2020.“

На првом фестивалу теста, тестенине и хлеба „Тестивал 2020“ који је протеклог викенда одржан у београдском „Дорћол плацу“, органска тестенина од хељде пријепољске фирме „Ес комерц“ проглашена је за најбољи производ.

Међу више од 30 излагача који су београдској публици представили своје производе од теста, тестенина од органске хељде бренда „Волим добро у људима“ однела је убедљиву победу.

На прави начин је у овом производу приказано оно што ми радимо. Сировине су из краја из кога и ми долазимо, а у овом производу су искључиво хељда и спелта и ништа више. Тестенина је произведена на традиционалан начин – споро сушена тестенина која је у себи задржала све оне особине које тестенина може да има. Стручни жири је оцењивао и квалитет производа и начин на који је упакован и начин на који ми радимо и донео одлуку да је овај производ најбољи од свих приказаних на овогодишњем фестивалу „Тестивал 2020.“ – каже Џенан Јусовић, извршни директор сектора Аграр фирме „Ес комерц“.

Он истиче да посебну драж производима линије „Волим добро у људима“ дају аутентични укуси нашег краја и традиционалне рецептуре.

Све сировине откупљујемо принципом кооперације од произвођача из нашег најближег окружења, конкретно из Пријепоља, Прибоја, Сјенице, Нове Вароши и Златара. Оно што нас издваја од других је аутентичност укуса са овог терена, аутентичност рецептура које овде трају колико и ми трајемо – истиче Јусовић.

Производи бренда „Волим добро у људима“ присутни су у великим трговинским ланцима у Србији и Босни и Херцеговини, али и бројним ресторанима и сајмовима.

Природни производи ове линије добили су потврду квалитета и прошле године, када су освојили гран при прошлогодишњег „Јесењег укус феста“, а Јусовић најављује ширење на инострана тржишта, као и ширење асортимана.

За сада нас има у Шведској, рооба би ускоро требало да крене и у Италију, а припремамо се и за нека друга тржишта. Увек смо у развоју неких нових производа. Циљ нам је да у будућности правимо и безглутенску тестенину. Сада имамо интегралну тестенину, имамо органску тестенину, сокове погодне за дијабетичаре, други су опет у сегменту премијум и здраве хране. Циљ нам је да направимо производе који су за широке народне масе, за све оне који желе да конзумирају производе које у себи садрже и квалитет и традицију и који су здрави. Наше опредељење је да развијамо сокове без додатог шећера и тестенину без глутена – најављује Џенан Јусовић.

Из предузећа „Ес комерц“ истичу да је свака награда и признање нови подстрек за још преданији рад, али и потврда да је то што раде заиста квалитетно.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *