Тезге на пијаци пуне, продаја слабија него претходних година

Тезге на пијаци пуне, продаја слабија него претходних година

Половина септембра је, време када стиже домаће воће и поврће и припрема се зимница. На тезгама пријепољске пијаце и пиљара уредно су сложени квалитетни плодови сезонског воћа и поврћа, али је продаја, како продавци кажу, из године у годину све слабија. Између пуних тегли и све празнијег новчаника, и ове године успешно ће се довијати грађани и грађанке Пријепоља.

На пријепољској пијаци, иако није пијачни дан, тезге су пуне сезонског воћа и поврћа. Продаје се на килограм и џак, роба је кавалитетна, а цене на нивоу прошлогодишњих. Како кажу купци, ко је навикао, купује и зимницу спрема и ове године, према потребама и могућностима.

Већина трговаца успева да прода робу, има сталне муштерије, али је приметно да последњих година продаја и куповна моћ грађана и грађанки опадају.

У тегле и флаше ће се ипак, судећи по продаји, ставити и слатка и слана зимница. Стаклена амбалажа је нешто скупља ове године, па тегла кошта 39 динара, поклопац 10, а флаша око 100 динара.

Да ли из сопствене кухиње или из продавнице, тек, зимница се спремити мора. Колико ће полице у шпајзу бити пуне зависи од новчаника и могућности.

Опширније у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци