Традиционално у Пријепољу обележен Дан полиције

Традиционално у Пријепољу обележен Дан полиције

Припадници Полицијске управе Пријепоље, у оквиру обележавања Дана полиције и Дана министарства унутрашњих послова, одржали су техничко – тактички збор, на коме су посетиоци имали прилику да се упознају са вештинама, опремом и возилима које полиција користи у свом раду.

Изложена возила, опрема и део наоружања припадника министарства унутрашњих послова као и увек изазвали су велику пажњу суграђана, нарочито млађих.

Официрка Одељења полиције Оливера Марковић Кечевић каже да је Дан полиције веома важан и жеља је да га прославе са грађанима, нарочито најмлађим, јер је ово прилика да их подсете да су ту због њих и да даноноћно брину о њиховој безбедности.

Учешће у обележавању овог дана, узела је и Агенција за безбедност саобраћаја, која је учествовала са три симулатора и то за вожњу под дејством алкохола, чеоног судара и превртања возила.

Мирко Коковић из Агенције за безбедност саобраћаја каже да је циљ подизање свести грађана о важности употребе сигурносног појаса, а подаци показују да је проценат употребе појаса у општини Пријепоље на ниском нивоу.

Штандове су посетили ђаци, као и малишани из ПУ „Миша Цвијовић“. Највише им се свидела опрема, возила и наруквице, а кажу да су научили шта ради полиција, док би неки од њих волели да и сами буду полицајци када порасту.

Припадници ватрогасно-спасилачког батаљона из Пријепоља деци су омогућили да се играју са пеном за гашење пожара. Велико интересовање владало је и на штанду јединице жандармерије из Краљева која је изложила возила и наоружање, међу којима снајперску опрему, аутоматске пушке, заштитну балистичку и алпинистичку опрему. У оквиру обележавања Дана полиције, биће одата почаст колегама који су дали животе за своју земљу, а један део припадника полиције своју хуманост је показао учешћем у акцији добровољног давалаштва крви.

Више у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци