Три дипломе са окружног такмичења из биологије за ученице школе у Ивању

Три дипломе са окружног такмичења из биологије за ученице школе у Ивању

Три ученице петог разреда Основне школе „Бошко Буха“ у Ивању, Белма Бећировић, Маријана Драгутиновић и Џана Кукуљац, освојиле су трећа места на окружном такмичењу из биологије.

На општинским такмичењима из Основне школе „Бошко Буха“ у Ивању учествовало је укупно 16 ученика и ученица од петог до осмог разреда, од којих је петоро остварило вредне резултате на окружним и републичким такмичењима. Одлично знање на окружном такмичењу из биологије, одржаном у Косјерићу, показале су ученице Белма Бећировић, Маријана Драгутиновић и Џана Кукуљац, које су према броју поена освојиле трећа места.

Мени је биологија јако интересантна, посебно лекције о грађи ћелије, људима и животињама, па ме је наставник убедио да идем на такмичење, дао ми је ветар у леђа. Ја сам задовољна својим успехом који сам постигла на такмичењу из биологије и наредних година ћу се такмичити из овог предмета – каже Белма Бећировић, ученица петог разреда.

Маријана Драгутиновић је учествовала на бројним такмичењима, али је највише успеха постигла из биологије. На општинском такмичењу је освојила прво место, након чега је добила велику подршку својих родитеља и наставника приликом учења и понављања градива.

Џани Кууљац је биологија омиљени предмет, због чега се и одлучила да учествује на такмичењу. Није веровала да ће остварити успех на окружном такмичењу, будући да се за овај тест припремала значајно мање него за школско и општинско такмичење. Диплома за освојено треће место ју је позитивно изненадила, али и мотивисала да и следеће године учествује на такмичењу из биологије.

Сви у школи су поносни на успех најмлађих учесница такмичења које су се надметале у познавању биологије.

Педагошкиња Ивана Безаревић је истакла да је за успех ученица веома заслужан њихов наставник биологије Бајрам Хоџић, који је са њима радио на додатним часовима и изразила жаљење што, иако су освојиле треће место и имају довољно поена за пласман на републички ниво такмичења, пропозиције Друштва биолога су ђаке петог и шестог разреда ограничиле да је окружно такмичење највећи ниво на ком могу учествовати.

Основна школа „Бошко Буха“ у Ивању броји око 200 ученика и ученица, а верујемо да ће овогодишњи успеси бити подстрек и за друге ђаке да учествују на такмичењима и постижу добре резултате из биологије, али и других школских предмета.

Подели на мрежама

Повезани чланци