ТВ Форум обележава 13 година рада – Од телевизије са троје запослених до признате телевизије у земљи и региону

ТВ Форум обележава 13 година рада – Од телевизије са троје запослених до признате телевизије у земљи и региону

Пре тачно 13 година, 15. октобра 2008. године из студија Телевизије Форум емитована је прва емисија Вести. Основана у време када су се медији са дугом традицијом гасили, за 13 година, Телевизија Форум успела је да истраје и сачува професионалне вредности и независност.

Од телевизије која је почела са троје запослених, једном камером, неколико компјутера и импровизованим студијом израсли смо у модерну телевизију са десет запослених који свакодневно раде на квалитетном, правовременом и објективном информисању грађана и грађанки Пријепоља и региона. За 13 година избројали смо 3349 информативних емисија Вести и 556 „Прегледа недеље“, више од 500 документарних и емисија уживо које су подсетник на истрајан рад наше телевизије на извештавању о догађајима и питањима битним за живот заједнице. Покретали смо и били подршка иницијативама грађана и грађанки, хуманитарним акцијама, промовисали успешне и талентоване, указивали на пропусте одговорних.

Телевизија Форум препозната је као прва у много чему: прва телевизија цивилног сектора у Србији и прва телевизија на Балкану коју су основале и воде жене у жељи да се активизам и борба за људска права преточе у квалитетан информативни програм. Од 2019. године и прва локална телевизија у Србији и региону Западног Балкана која је покренула донацијску кампању и уз подршку своје заједнице уложила у техничку опремљеност. Уз подршку 81 донатора и донаторке прикупили смо 545 хиљада динара, чиме је циљана сума премашена за 15%. Била је то још једна потврда узајамног поверења оних који нас гледају и нас који производимо информације.

У периоду између две годишњице  нису изостале награде. Документарна минијатура Телевизије Форум „Све љубави Војвођанке из Ивања“, ауторке Милеве Малешић, добила је награду „Мирослав Пушић“, на 15. регионалном фестивалу ТВ минијатура „Прес Витез“.

Јавни интерес, професионализам, поштовање Етичког кодекса новинара Србије, залагање за поштовање људских права и промоцију родне равноправности у друштву темељи су и вредности на којима телевизија Форум почива. У годинама које долазе, настојаћемо да и даље оправдавамо ваше поверење.

Више у видео прилогу:

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци