У изолационом одељењу пријепољске болнице 33 пацијента – од 29. јуна до данас преминуло 8 особа

У изолационом одељењу пријепољске болнице 33 пацијента – од 29. јуна до данас преминуло 8 особа

У Општој болници у Пријепољу тренутно су смештена 33 пацијента код којих се сумња на заразу корона вирусом или већ имају позитиван резултат на тесту, од којих је троје на респираторима. Број се мења из дана у дан, а у изолационом одељењу на располагању је 50 кревета, рекао нам је директор пријепољске болнице др Зоран Дробњак, који апелује на грађане да се придржавају противепидемијских мера.

Од 29. јуна до данас преминуло је 8 особа, које су биле хоспитализоване у пријепољској болници, 6 из Пријепоља и 2 из Сјенице, од којих су четири имале потврђену инфекцију корона вирусом а за четири се још увек чекају резултати тестова, рекао нам је директор пријепољске Опште болнице др Зоран Дробњак. Тренутно се на изолационом одељењу налазе 33 пацијента са сумњом на инфекцију корона вирусом, од којих је већина тестирана и чека резултате. Дробњак каже да се ситуација мења из дана у дан, па су тако у недељу у болници била смештена 43 пацијента, од којих су неки отпуштени на кућно лечење а други пребачени у ковид болнице. Тренутно, троје пацијената има тешку клиничку слику и налазе се на респираторима. Пријепољска болница сада на располагању има пет респиратора, два од раније и три која је Министарство здравља испоручило у претходних неколико дана. Код троје здравствених радника пријепољске болнице потврђена је инфекција КОВИДОМ-19 и сви су стабилног здравственог стања. У Дому здравља је тренутно потврђена зараза код једног медицинског радника, рекао нам је директор др Сеад Поровић.

др Зоран Дробњак, директор Опште болнице Пријепоље

Доктор Дробњак каже да пријепољска болница тренутно располаже са 50 места за пријем особа за које се сумња да су заражене корона вирусом. Зато апелује на суграђане и суграђанке да носе заштитне маске, воде рачуна о хигијени и смање контакте на минимум, како би се успорило ширење вируса и како се не би дошло у ситуацију да нема места за пријем болесника. Такође, апелује и на локалну самоуправу и надлежне органе да контролишу спровођење противепидемијских мера.

Пацијенти код којих се сумња на заразу корона вирусом смештају се у изолационо одељење, где се обавља тестирање, а уколико су им резултати теста позитивни и здравствено стање захтева хоспитализацију упућују се у неку од ковид болница или, у случају лакше клиничке слике, на кућно лечење. У пријепољској болници тренутно се изводе оперативни програми само код хитних случајева и онколошких пацијената док се специјалистички прегледи обављају уз претходно заказивање.

Подели на мрежама

Повезани чланци