У колико ће се школа полагати мала матура у Пријепољу?

У колико ће се школа полагати мала матура у Пријепољу?

Ђаци осмог разреда ће три дана, почев од 27. јуна, полагати завршни испит. Све просторије у којима ће бити одржано полагање требало би да прегледају припадници полиције због чега ће мала матура бити организована на мање локација него прошле године. У општини Пријепоље, малу матуру ће полагати 339 ђака на четири локације.

Према незваничним информацијама, учестале дојаве о подметнутим бомбама у школама широм Србије у претходном периоду разлог су што полагање завршног испита за ђаке осмог разреда, неће бити организовано као претходних година. Препорука Министарства просвете је да се број места на којима ће осмаци полагати завршни испит умањи за око 20 одсто у односу на претходну годину.

Добили смо нова упутства да би се смањио број места одржавања, која ће контролисати од стране полиције. Неке школе ће радити заједно, па ће тако у школи у Коловрату полагати и ђаци из Сељашнице и Ивања, а у нашој школи у Бостанима ђаци из Велике Жупе. Тако да ћемо имати четири места за полагање, јер ће Валтер и Бродарево радити у својим школама, а ми остали ћемо се редуковати – рекао је директор ОШ „Свети Сава“ и председник Актива директора основних школа Бесим Бегановић.

Организацију полагања мале матуре компликује и препорука да ђаци полажу у фискултурним и свечаним салама, јер је у већини школа неизводљиво да се ту сместе сви ученици. Основну школу у општини Пријепоље завршило је 339 ђака. Од завршног испита и укупног броја бодова зависи где ће наставити средњошколско образовање.

Подели на мрежама

Повезани чланци