У Пријепољу направљен корак ближе здрављу – више од стотину учесника Дана пешачења

У Пријепољу направљен корак ближе здрављу – више од стотину учесника Дана пешачења

Више од стотину Пријепољаца и Пријепољки узело је учешће у Дану пешачења, највећој акцији Планинарског савеза Србије, која се ове године одржала под слоганом „Корак ближе здрављу“.

Дан пешачења је, као и ранијих година, започет на платоу Дома културе, одакле су учесници кренули на пешачку туру дугачку 6,5 километара. Акцију су у Пријепољу ове године заједнички организовали Планинарски клуб „Камена Гора“ и Спортски савез „Пријепоље 2020“. Учешће у акцији су узели суграђани и суграђанке свих узраста али су предњачили млади, од којих се већина одазвала позиву својих тренера и наставника.

Акције попут Дана пешачења су добар основ за анимирање младих од којих би неки могли да постану планинари, а можда и освајачи највиших светских врхова, попут Драгана Петрића и Илије Андрејића, који су 2007. године освојили врх света – Монт Еверест.

Због пандемије корона вируса и избегавања гужве, учесници су шетали подељени у три групе према узрасту. Кружна стаза, дугачка 6,5 километара, водила је од Дома културе, преко Равана, до видиковца на Соколици, и одатле назад до града.

Изјаве организатора акције и учесника погледајте у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци