У Пријепољу обележен Светски дан деце оболеле од рака

У Пријепољу обележен Светски дан деце оболеле од рака

Национално удружење деце оболеле од рака НУРДОР и Канцеларија за младе општине Пријепоље обележили су у суботу 15. фебруара Светски дан деце оболеле од рака. Захваљујући хуманим људима, овом приликом сакупљено је 86 700 динара за проширење капацитета смештаја за родитеље деце оболеле од рака у Београду.

Манифестација „Много је важно да загрлиш снажно“ поводом обележавања Светског дана деце оболеле од рака одржана је у 33 града и општине широм Србије. У Пријепољу је четврту годину за редом на платоу Дома културе Канцеларија за младе општине Пријепоље окупила велики број хуманих особа које су желеле да на различите начине допринесу проширењу капацитета родитељске куће за децу оболелу од рака која се налазе на лечењу у Београду.

Светски дан деце оболеле од рака у Пријепољу се обележава четврту годину за редом, а од самог почетка свесрдну подршку акцији пружа Техничка школа.

У овогодишњу акцију прикупљања средстава несебично се прикључила играоница „Локица Кокица“, која је цео свој седмодневни приход донирала Удружењу деце оболеле од рака. Данас су продавали колачиће и сликали дечја лица, у чему им се придружила и играоница „Ђовани“ са Мики Маусом.

Организатори су били веома задовољни посећеношћу манифестације.

Децу је забављао и кловн, који је правио различите фигуре од балона, а тачно у 13 часова пуштањем балона у облику срца Пријепољци и Пријепољке су послали поруку солидарности деци оболелој од рака. Сви они који нису били у могућности да дођу на саму манифестацију, подршку овој акцији могу пружити слањем СМС поруке на број 1150, чиме ће донирати 100 динара.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *