У припремни разред основне Музичке школе Пријепоље уписано 20 ђака

У припремни разред основне Музичке школе Пријепоље уписано 20 ђака

Право уписа у основну Музичку школу Пријепоље имају ђаци другог разреда основних школа. Тестирање је подразумевало проверу музикалности, опажање ритма и тонова.

„Интересовање је било велико, на тестирање су дошли ђаци са територије целе општине, а комисија ће изабрати 20 најталентованијих. Припремни разред је предшколска група која се само описмењава нотално и са песмицама развија музикалност, а тек од наредне године ће почети изучавање инструмената. У понуди су клавир, хармоника и флаута“ – објашњава директорка Музичке школе Пријепоље Драгана Томашевић. Она истиче да су ове године, на три одсека, у школу уписана 54 ђака од првог до шестог разреда, а на нивоу целе школе, која обухвата подручје Прибоја и Нове Вароши, укупно 109 ученика и ученица. У припремни разред је у Пријепољу уписано 20, а у Новој Вароши и Прибоју по 15 ђака.

muzicka-skola1Музичка школа Пријепоље постоји од 1971. године и током свих ових година изнедрила је велики број талентованих и образованих ђака, од којих су неки стигли до катедре на Музичкој академији, а има и професора у средњим музичким школама у Београду.

Подели на мрежама

Повезани чланци