У току је изградња фискултурне сале у основној школи „Светозар Марковић“ у Бродареву

У току је изградња фискултурне сале у основној школи „Светозар Марковић“ у Бродареву

Изградња фискултурне сале укупне површине око 1.000 квадратних метара, у основној школи у Бродареву започета је прошле године. Како је укупна инвестиција вредна око 50 милиона динара, одлучено је да се изградња изводи етапно.

„За ову годину смо буџетским средствима из локалне самоуправе предвидели 18 милиона динара. Претходне године смо уложили око 8 милиона динара, док ће нам за завршетак пројекта бити потребно још 24 милиона динара„ – каже Шефкет Шеховић, директор ОШ „Светозар Марковић“ у Бродареву који се нада да ће ове године завршити укровљење овог објекта који је од важности за школу, али и за грађане и целу заједницу.

Основна школа у Бродареву нема проблем са смањењем броја ученика и ученица и ове године 1. септембра би требало да у школске клупе седне око 530 ђака.

„Добро је да немaмo смањење броја ђака, чак ове године имамо 10 више у односу на прошлу школску годину. Није добро што у издвојеним одељењима којих имамо 9, бележимо смањење ученика за 2-3, али то је судбина у целој земљи тако да то није до нас“ – каже директор школе.

Изградња фискултурне сале у основној школи у Бродареву, једна је од капиталних инвестиција у нашој општини, а са завршетком ђаци ове школе, али и остали становници Бродарева добиће кошаркашки и одбојкашки терен изграђен по свим стандардима.

Подели на мрежама

Повезани чланци