У току конкурс за пријем полицајаца

У току конкурс за пријем полицајаца

Министарство унутрашњих послова расписало је конкурс за упис 780 полазника у Центар за основну полицијску обуку. За подручје које покрива Полицијска управа Пријепоље предвиђена је обука за 48 будућих полицијских службеника.

У Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици укупно би требало да буде уписано 780 полазника за стручно оспособљавање. За радно место полицајца планиран је упис  230 полазника, саобраћајног полицајца 220 и граничног полицајца 330 полазника.

Потпуковник Александар Шарац, начелник Одељења полиције каже да је на подручју које покрива Полицијска управа Пријепоље конкурс расписан за 48 полазника и то четири за радно место полицајца, девет за саобраћајног полицајца и 35 за граничног.

Конкурс траје до 7. јуна и до тада кандидати могу предати документацију. Приликом предаје документације, кандидати потписују изјаву којом наводе на ком месту би волели да спроведу стручно усавршавање. За све додатне информације може се информисати у подручним полицијским управама и на сајту Центра за основну полицијску обуку – каже Шарац.

Право учешћа на конкурсу имају особе које су, између осталог, држављани Републике Србије, не старије од 27 година, које имају завршено средње четворогодишње образовање или су на завршној години средње школе. Поступак избора кандидата састоји се из три дела: општег лекарског прегледа, квалификационог испита и специјалистичког лекарског прегледа. Сваки овај круг је елиминациони за кандидате који не задовоље утврђене критеријуме.

Шта раде кандидати? Кад виде да има 35 места на граници, они то бирају прво. Па други избор им је саобраћајна јер има 9 места, па тек онда полицајац. Требало би да гледају према својим афинитетима. Ако је неко комуникативан, жели да допринесе у својој локалној заједници, на првом месту би требало да им буде полицајац – истакао је Шарац.

Полазници који успешно заврши основну полицијску обуку засноваће радни однос у својству приправника за полицијског службеника, уз дужност да најмање пет година остану на раду у Министарству унутрашњих послова или да надокнаде трошкове стручног оспособљавања.

Подели на мрежама

Повезани чланци