Удружење Пријепољаца донирало више од 2,5 милона динара родном граду

Удружење Пријепољаца донирало више од 2,5 милона динара родном граду

Удружење Пријепољаца у Београду постоји преко 20 година али је његово деловање у родном граду постало највидљивије у време епидемије корона вируса, када је у Пријепоље почела да стиже помоћ из Београда.

Прошле године изабран је нови деветочлани Управни одбор Удружења, који је увео иновације у раду, попут чланских карти и наплате чланарине. Процене су да у Београду живи око 10.000 људи пријепољских корена а почетком априла Удружење Пријепољаца бројало је 110 активних чланова – физичких и правних лица. Годишња чланарина за физичка лица је 1.000, за пензионере и студенте 500, а за правна лица 5.000 динара. Мeђутим, највећи део помоћи, која је протеклих месеци стигла у Пријепоље, резултат је донација чланова. Највреднија је била опрема за дигитализацију рендгена и мамографа у Општој болници Пријепоље, вредна 17 хиљада евра.

Председник Удружења Пријепољаца у Београду Иван Дивац каже да ће се и у будућности највише пажње покалањати управо пријепољском здравству али ће се организовати и друге акције. Прошле године најбољи ђаци пријепољских средњих школа награђени су лаптоповима а Удружења их је, са њиховим родитељима, угостило у Београду. Ова акција ће бити реализована и ове године.

Дивац каже да сматра да је потенцијал људи из овог краја у престоници много већи и да ће Удружење радити на повећању броја чланова и међусобном повезивању.

Удружења Пријепољаца у Београду је од почетка епидемије корона вируса, кроз донације здравству у опреми и заштитним средствима и хуманитарну помоћ, обезбедило донације вредне више од 2,5 милиона динара за Пријепоље.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *