Владимир Бабић, председник Општине: Нисмо најспремније дочекали снег, али смо брзо реаговали и очистили путеве

Владимир Бабић, председник Општине: Нисмо најспремније дочекали снег, али смо брзо реаговали и очистили путеве

Општина Пријепоље није најспремније дочекала снежне падавине, али је веома брзо реаговала и успела да организује чишћење главних општинских путева, сматра председник Општине Владимир Бабић. Камион који је Град Београд донирао ЈКП „Лим“ значајно ће унапредити рад овог предузећа, али је много битнија сарадња која је остварена са главним градом, коме увек можемо да се обратимо за помоћ, сматра Бабић.

Обилне снежне падавине затекле су општину Пријепоље без изабраних фирми за чишћење већине локалних путних праваца, па је велики терет овог посла пребачен на Савете месних заједница. Проглашењем ванредне ситуације на делу територије општине ангажоване су фирме за чишћење четири значајна путна правца.

Председник општине Пријепоље Владимир Бабић каже да нису најспремније дочекали снежне падавине, али да су брзо реаговали и успели да организују чишћење путева у кратком року.

Прва јавна набавка за чишћење снега на локалним путевима је неуспешно окончана јер фирме нису биле заинтересоване да у своја возила уграде ГПС уређаје, на којима је лично Бабић инсистирао, како би обезбедили потпуну контролу над извршењем овог посла. Јавна набавка је поново расписана и рок за пријаве је 22. јануар.

Бабић каже да не одустају од возила са ГПС уређајима и да сада у другом позиву већ има заинтересованих фирми.

Ове године чишћење снега на путевима ка Залугу, Ивању, Сељашници и Виницкој поверено је ЈКП „Лим“. Како би се унапредио рад овог предузећа и повећали његови капацитети у зимској сезони, стигла је донација од Града Београда. Камион за чишћење снега од јуче је у возном парку пријепољског комуналног предузећа, а председник истиче да је најзначајније успостављање сарадње са главним градом, која ће се наставити и у будућности.

Пракса од раније да се саветима месних заједница доделе картице за гориво на основу чега они могу да организују чишћење у сарадњи са мештанима показала се веома ефикасном. За притужбе поједних председника Савета који су незадовољни начином расподеле и количинама нафте намењеним за чишћење снега, Бабић каже да су оправдане јер су и они уочили нелогичности које ће бити отклоњене, а свим заједницама ће помоћи у складу са законским могућностима. Очекује и подршку самих грађана јер каже да не могу локална самоуправа и савети да очисте свима баш сад и да зато морају и грађани да буду друштвено – одговорни.

Наша општина је највећим делом брдско – планинска и сасвим је очекивано да имамо ситуацију током неколико зимских дана да не могу баш сви да имају очишћене путеве до својих кућа, због чега нам је потребно разумевање, али и међусобна подршка и сарадња свих, закључује Бабић.

Више у видео прилогу:

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *