Волонтерска акција „Волим Пријепоље“ – одговорно према животној средини

Волонтерска акција „Волим Пријепоље“ – одговорно према животној средини

Волонтерску акцију „Волим Пријепоље“ која се реализује преко конкурса #ШтаНамТешко организује Kанцеларија за младе општине Пријепоље у сарадњи са Економско-трговинском школом, Младим истраживачима Србије, Центром за грађанско деловање, Народним парламентом и Покретом горана Војводине.

Једна од активности је едукативна радионица о заштити животне средине и друштвено одговорном понашању, док се друга односи на акцију чишћења и уређења градских и околних површина кој ће се реализовати  23. новембра. Заштита животне средине и однос човека према природним ресурсима јесу веома важна тема са којом младе треба упознати и зато смо се данас овде и окупили.  Проблем са којим се свакодневно сусрећемо је немар према окружењу у ком живимо и циљ ове радионице је подизање еколошке свести младих – објашњава координаторка КЗМ Пријепоље, Милена Јовановић.  

Радионица је била прилика да се договори предстојећа акција чишћења и даљи кораци могуће сарадње на пројекту.

Данас ћемо се договорити који део града ћемо очистити, да ли потез од  Католичке цркве до Гимназије или од Болнице ка Милешеви ,где има и по 20 цм слоја смећа. Не знам како ћемо се и зборити, али нешто морамо почети. Најмање једну трећину депоније чини папаир и пластика, па ако бисмо то могли да рециклирамо и не бацамо, јер смо препуни – истиче инжењер хортикултуре и предавач на радионици Мирсад Садиковић – Зец.

Ова волонтерска акција је суфинансирана кроз програм “Млади су закон” Министарства омладине и спорта Републике Србије.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *